J. Gvardiol (7), M. Oršić (42)
A. Dari (9)
Kent Christensen

Kroatien tilkæmpede sig til velfortjente bronzemedaljer

På trods af, at begge hold i midt-ugen måtte gå til kende med et semifinalenederlag, så var der stadig masser at spille for, da Kroatien og Marokko tørnede sammen i kampen om at sætte et flot punktum og vinde VM-medaljer.
Kroatien viste hurtigt, hvorfor favoritværdigheden inden kampen var på sin plads, da de efter blot seks minutter bragte sig i front mod de tilvendte underdogs fra Marokko. Målet kom som følge af en dødbold, hvor Perisic med en hovedstødsassist sendte bolden flot afsted til den 20-årige, Josko Gvardiol, som med en kanon-header sendte bolden i netmaskerne til 1-0.

Marokko nægtede at give op, og blot to minutter efter fik marokkanerne en dødboldsmulighed som de fik fuldt udbytte af, da et frisparksindlæg havnede dybt inde i feltet, hvor Achraf Dari stod klar og udlignede kampen til 1-1.

Kroatien var i store dele af første halvleg de mest dominerende på bolden og kom frem til flere målchancer, men i det 28’ende minut viste Marokko endnu engang deres effektivitet på omstillingssituationer og deres skarphed på højresiden, da Achraf Hakimi afdriblede et par modspillere og sendte en farlig bold ind mod En Nesyri, som desværre ikke nåede at heade bolden mod mål.

Efter mange minutters boldmæssig-overtag for det kroatiske landshold, så kom der i det 41’ende minut endelig hul på bylden, da Mislav Orsic med et højtflyvende projektil scorede et utrolig flot langskudsmål til 2-1.

Kroatien gik til halvleg med en 2-1-føring, og da anden halvleg startede, var det tydeligt at se, at kroaterne ikke havde intentioner om at pakke sig, men derimod udbygge føringen og lukke kampen.

Store dele af anden halvleg bar præg af trætte ben, og flere af spillerne så en smule udkørte ud, hvilket ikke kom som den store overraskelse, da kampprogrammet havde været tætpakket for de to semifinaledeltagende-hold, der ikke havde fået megen restitution inden bronzekampen.

Der skulle en tvivlsom dommerkendelse til før, at kampen for alvor trådte i karakter og holdene begyndte at kæmpe for sejren. Den tvivlsomme dommerkendelse var da Josko Gvardiol stødte sammen med en marokkansk forsvarsspiller inde i feltet, hvilket umiddelbart lignede et muligt straffespark til Kroatien. Det blev det dog ikke, og kampen stod fortsat 2-1 til Kroatien, der måtte holde ud til det sidste for at sikre sig bronzemedaljerne.

Marokko lagde et højt tryk i kampens sidste spilleminutter, men nåede aldrig at eksekvere presset og få udlignet kampen. Det blev i sidste ende en fortjent 2-1-sejr til Kroatien, der kunne fejre en tredjeplads ved VM i Qatar.