Daniel Fisker

Kroos om VM-finalist: Han har hele pakken

Toni Kroos har særdeles høje tanker om sin gamle holdkammerat, VM-finalisten Raphaël Varane.
Raphaël Varane har kvalificeret sig til den foreløbig anden VM-finale i sin karriere, og det har affødt rosende ord fra en tidligere holdkammerat. VM-finalisten havde tilbragt tre år i Real Madrid, før Toni Kroos skiftede Bayern München ud med ”Los Blancos”, og mens den tyske midtbanespiller stadigvæk er at finde i den spanske hovedstad, skiftede Varane til Manchester United i sommeren 2021.

Kroos’ VM-succes var i denne omgang meget begrænset. Verdensmesteren fra 2014 røg ud af VM-slutrunden i Rusland i 2018, og den sørgelige tendens med at ryge ud i gruppespillet blev gentaget i Qatar, men det forhindrer ikke Kroos i at tale positivt om sin tidligere holdkammerat, der som sagt skal i aktion i endnu en VM-finale søndag eftermiddag.

- Varane er utrolig hurtig, starter Toni Kroos ifølge Manchester Evening News.

- Jeg vil endda sige, at han er en af de hurtigste holdkammerater. Der var et par stykker, som var hurtige, men han er virkelig utrolig. Jeg har ikke set nogen, som kunne løbe fra ham, mens han var her.

- Han var en bropille for os – sammen med Sergio Ramos i de rigtig store år. Han leverede et fremragende stykke arbejde, og han har hele pakken.

- Han levere ikke mirakler med bolden oppe foran, men han er en virkelig svær forsvarsspiller at spille imod. Man kan ikke slå ham i luften. Som jeg sagde, er han utrolig hurtig – man kan heller ikke løbe fra ham.

Det er endnu et ubesvaret spørgsmål, om Lionel Messi eller en af de andre argentinere formår at løbe om hjørner med Varane i søndagens VM-finale, eller om nogen fra det argentinske luftvåben formår at slå Manchester United-forsvareren i luften i VM-finalen, men søndag bliver det afgjort, om Varane bliver verdensmester for anden gang i karrieren.