Fodbold nyheder

Hjulmand:
Enhver kvalifikation er bøvlet

Af Louis Andersen

Landstræner Kasper Hjulmand ser frem mod en udfordrende EM-kvalifikation, selvom Danmark regnes som favorit til at gå videre.
Article image
Finland, Slovenien, Kasakhstan, Nordirland og San Marino. På papiret er det en meget overkommelig gruppe, som det danske landshold står over for i den kommende EM-kvalifikation. Dog er landstræner Kasper Hjulmand af en anden overbevisning. Hjulmands overbevisning kommer muligvis på bagkant af Danmarks skæbnekamp mod Australien ved VM-slutrunden, hvor australierne overlod meget af initiativet til danskerne. Det tror Hjulmand også kommer til at være gældende med modstanderne i EM-kvalifikationen:


- De fleste siger, at det er verdens nemmeste pulje. Dem skal vi bare køre over. Det er ti kampe, der kan komme til at minde om kampen mod Færøerne i VM-kvalifikationen og Australien. Sådan en 5-4-1-formation, der står lavt, og hvor vi kommer til at have bolden 60-70 procent af tiden, er noget af det sværeste i fodbold, fortæller Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Det er det sværeste at matche, og sådan har det været i mange år, også for det danske landshold. Der var en årrække, hvor holdene kom i Parken og bare stillede sig helt ned. Det er megasvært at bryde ned. Det skal man forstå. Det er ikke bare noget, man gør.

Danmark havde en helt fantastisk VM-kvalifikation, hvor Kasper Schmeichel holdt buret rent i otte opgør, som Danmark også trak sig sejrrigt ud af. At det sker igen, må de danske fodboldfans ikke tage som en selvfølge.

- Vi skal være klar til kamp og stå så stærkt som muligt. Enhver kvalifikation er bøvlet. Man skal ikke forvente, at vores modstandere er nogen, vi kører over. Da vi efter otte kampe havde vundet otte og havde en målscore på 29-0, sagde jeg, at det her er unormalt. Vi kan ikke forvente, at det ser sådan ud hver gang. Nu tror jeg også, folk kan se, at ting og kampe kan være besværlige, siger Hjulmand.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik