Portugal
Y. En-Nesyri (42), W. Cheddira (90)
Anders Vestergaard

Marokko overrasker og skriver VM-historie

En flok unge og uprøvede marokkanere spillede lørdag eftermiddag sig selv til en velfortjent plads i VM-historiebøgerne.
Der blev skruet helt op for intensiteten, da Marokko og Portugal lørdag eftermiddag mødtes i VM-kvartfinalen.

Kampen startede som forventet med Portugal mest på bolden, og et marokkansk landshold som stod dybt. Men som kampen skred frem, begyndte Marokko virkelig at vise tænder i flere farlige situationer.

Og det skulle da også vise sig, at Marokkanerne kunne omsætte de gode muligheder til en scoring, og kort inden pausen steg Youssef En-Nesyri virkelig højt til vejrs og headede en føring i kassen.

De efterfølgende få minutter inden pausen blev særligt dramatiske. Først sendte Portugals Bruno Fernandes kuglen på overliggeren, og derefter følte portugiserne sig snydt for to straffespark, men ingen af dem sendte dommer Facundo Tello på løbetur til VAR-skærmen. Marokko kunne derfor gå til pause med en overraskende føring på 1-0.

Portugals landstræner, Fernando Santos, satsede virkelig offensivt tidligt i anden halvleg. Allederede efter seks minutter sendte han nemlig Cristiano Ronaldo og Joao Cancelo ind i stedet for Raphaël Guerreiro og Ruben Neves.

Føringen skulle nu forsvares hjem, og et par defensive udskiftninger i den marokkanske lejr betød, at Portugal fik lov til at sidde på det meste af anden halvleg.

Men med et rødt kort og skader til en række profiler var det ikke nemt for Marokko. Portugal belejrede sin modstander, men hverken på dødbolde eller i åbent spil lykkedes det for det stjernespækkede mandskab at sende bolden i nettet.

Et ungt og uprøvet marokkansk landshold fightede sig dermed til en plads i VM-historiebøgerne som det første afrikanske landshold i en VM-semifinale nogensinde med en sejr på 1-0.

Det skades- og karantæneramte marokkanske landshold skal møde enten England eller Frankrig i semifinalen. Deres kvartfinale spilles i aften klokken 20.