Kent Christensen

Officielt: Luis Enrique forlader trænerposten

Efter fire år i spidsen som spansk landstræner, går den 52-årige erfarne træner, Luis Enrique, og det spanske landshold hver til sit.
Spanien startede med bulder og brag ved VM i Qatar, da de slog Costa Rica med hele 7-0 i et opgør, hvor hele seks forskellige spillere kom på måltavlen for det spanske landshold. Debutkampens succes varede dog ikke længe, da man led pointtab i de næste to gruppekampe, hvor spanierne stod uafgjort mod Tyskland og på skuffende vis tabte 2-1 mod et tålmodigt japansk landshold, der måtte nøjes med 18% boldbesiddelse.

På trods af et nederlag mod Japan, så stod spanierne dog klar i ottendedelsfinalen mod nordafrikanerne fra Marokko, som skulle vise sig at blive Luis Enriques sidste modstandere – her led det spanske landshold endnu et skuffende nederlag, da de tabte i en frygtindgydende straffesparkskonkurrence, der sendte Spanien ud af VM.

Luis Enrique har tidligere fået kritik for sin udtagelse af landsholdstruppen, samt sit valg af spillestil, hvor mange mener, at de tusindvis af afleveringer på banen virker tankeløst, når det for sjældent kulminerer i målchancer.

Luis Enrique har stået i spidsen for det spanske landshold siden 2018 og har sidenhen ført Spanien til EM-semifinalen sidste år, hvor de røg ud til EM-vinderne fra Italien. Derudover har han vundet deres UEFA Nations League-gruppe over Portugal, Schweiz og Tjekkiet.

Det spanske fodboldforbund (RFEF) skriver på sin hjemmeside, at der er brug for et nyt projekt, der kan ’bygge videre på det arbejde, Luis Enrique har udført’.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER