Louis Andersen

Santos om Ronaldo på bænken: Det er bare et taktisk valg

For første gang siden 2006 spillede Portugal en VM-kamp uden Cristiano Ronaldo i startopstillingen. Fravalget af Ronaldo begrundes nu af den portugisiske landstræner Fernando Santos.
Han er holdets største stjerne, men i ottendedelsfinalen mod Schweiz måtte han tage til takke med en plads på bænken. Det var første gang siden 2006, at portugiserne skulle spille en VM-kamp uden Cristiano Ronaldo i startopstillingen. Det gik dog bedre, end de fleste nok havde forvente og da Ronaldo efter 74 minutter kom på banen, stod det 5-1 til Portugal.

Ronaldos afløser i startopstillingen var den blot 21-årige Goncalo Ramos, som endte med at scorer tre af portugisernes i alt seks mål og han lagde også op til et enkelt af de andre. En solid præstation, men landstræner Fernando Santos skulle alligevel stå og forklare efter kampen, hvorfor han havde sat Ronaldo på bænken. Han begrundede, at der var tale om en taktisk beslutning.

- Jeg har haft det planlagt i nogle dage. Det var min taktik for denne kamp. Jeg forsøger at gøre mit arbejde. Det er bare et taktisk valg, intet andet, lød det fra Santos efter kampen ifølge TV2 Sport.

Resten af holdkammeraterne så heller ikke nogen grund til at hæfte sig ved, at Ronaldo var ude af Portugals startopstilling i en VM-knockoutkamp.

- Han ved, at det vigtigste er 'os'. Det, der skete i dag, var trænerens valg, og det skal respekteres, var ordene fra Pepe.

Portugal skal i kvartfinalen op mod Marokko. Kampen bliver spillet lørdag den 10. kl. 16 dansk tid.