Fodbold nyheder

Kære Messi, gider du ikke lige vinde det VM?

Af Anders Mathiasen

Argentina gik med en 2-1-sejr over Australien i går videre til kvartfinalen ved VM i Qatar, hvilket naturligvis får de fleste argentinere og fodboldfans i al almindelighed til at håbe på, at dette bliver året, hvor Messi skal løfte det gyldne trofæ, så han kan sætte to fede streger under facit: Lionel Andrés Messi er den bedste fodboldspiller nogensinde.
Article image
”Nå, er det du så fan af Ronaldo eller Messi?” Sådan kan en ”ice breaker” lyde, hvis du en dag skal på date, eller hvis du blot møder et nyt menneske, som du gerne vil lære at kende. For selvom mange mennesker ikke går op i fodbold, har de en holdning til, hvem netop DE synes, er den bedste fodboldspiller nogensinde. Er det den velpolerede portugiser, der har gjort det i flere ligaer, eller er det den lille troldmand fra Argentina, der fortryller sine modstandere, så selv de mest brutale forsvarsspillere kommer i problemer?


For mit vedkommende har det aldrig rigtigt været et spørgsmål; Lionel Andrés Messi er den bedste af de to - og den bedste af alle fodboldspillere, der har været, og nok også kommer til at være. Han fortryller os hver weekend, og han har gjort det i over 15 år. Når først den lille troldmand folder sig ud, kan man ikke andet end læne sig tilbage og nyde showet. Eller, sådan har jeg det personligt. Andre er mere vilde med Cristiano Ronaldo, der har været ekstraordinær i årevis, men som ikke er på Messis niveau. Når Ronaldo scorer et flot mål, scorer Messi et, der er endnu flottere. Ellers sætter han sine medspillere op, så de kan score et spektakulært mål - det gør Ronaldo ikke.

Ronaldo bliver pigefornærmet, hvis en anden spiller scorer end ham selv. Får Portugal straffespark, når han er blevet skiftet ud, bliver han rasende. Ja, det er en mand, der er ærgerrig, men det er også et ego af dimensioner, som jeg ikke skulle spille på hold med, hvis jeg var professionel fodboldspiller. En diva der tænker på egne rekorder og Instagram-følgere, som bliver sur, når et taktisk geni af en fodboldtræner vælger at placere ham på bænken. Det er ikke den bedste fodboldspiller nogensinde i mine øjne.

For mig er den bedste fodboldspiller et menneske, der kan unde sine medspillere succes, og som ikke taler ned om modstandere eller trænere, han er utilfreds med. For mig skal den bedste fodboldspiller nogensinde, være en fodboldspiller der fortryller os i alle aspekter af spillet, og som ikke blot scorer mål på samlebånd, men som også bidrager positivt til holdets samlede udtryk. Det gør Lionel Andrés Messi i mine øjne. I mine øjne er Messi et skoleeksempel i at være en professionel fodboldspiller, som ikke ringer til sin journalist-ven, som straks stiller op til interview for at klappe den portugisiske multimillionær lidt på skulderen, når tingene spidser lidt til. Det er i mine øjne ulideligt at se på Piers Morgan sidde helt underlegen og kløe Cristiano på ryggen, som var han en små-sur bulldog. Grow up Cristiano og bevis, at du har noget at gøre på en fodboldbane stadigvæk!

For mig er Messi den største nogensinde. Ikke blot for det han gør på banen, men for den person han er uden for banen. Han holder ikke øje med rekorder eller følgere på sociale medier. Han koncentrerer sig om sit spil på fodboldbanen, hvor han fortryller os, der er så heldige at leve på samme tid som ham. Og måske er det fordi jeg er fra det mørke Jylland, men jeg kan godt lide, når de allerbedste ikke konstant snakker om, hvor gode de er. Messi siger aldrig, at han er den bedste nogensinde. Gæt selv hvem der siger netop det…. Forleden rundede Messi sin professionelle fodboldkamp nr. 1000, hvor han, hvis man sammenligner med Cristian Ronaldo, havde 196 flere mål og assists. Det taler vel sit tydelige sprog.

Lionel Andrés Messi vil for altid være den bedste fodboldspiller nogensinde i min bog. Han kan det hele, og mens han gør det, er han ydmyg og et godt menneske. Derfor er det eneste, der står på min ønskeseddel til jul: Kære Messi, vind lige det VM, så vi kan sætte to streger under det faktum, at du er den bedste fodboldspiller nogensinde.

Mere om Lionel Messi

Mere om Paris SG

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik