Fodbold nyheder

Amartey:
Uruguay-exit var vigtigt for os

Af Philip Dar

Når nu Ghana ikke selv kunne avancere, var det vigtigt for dem, at Uruguay i det mindste ikke avancerede.

Article image
Ritzau-Scanpix
Leicester-forsvarsspiller indrømmede efter Ghanas VM-exit, at det var vigtigt for ham i slutfasen af kampen, at han og holdkammeraterne forsvarede sig, så Uruguay ikke fik det mål, som de skulle bruge for at avancere.


Der var lagt i kakkelovnen til stor dramatik, da Uruguay og Ghana mødtes i de to holds sidste gruppekamp, hvor begge nationer havde mulighed for at avancere. De to nationer har en broget historik internt, da Uruguays stjerneangriber Luis Suarez frarøvede Ghana et mål i kvartfinalen ved VM 2010, da angriberen parerede bolden med hånden på målstregen.

Frustrationerne sad tydeligvis stadig i Ghanas spillere, selvom mange af dem slet ikke var med for 12 år siden. Mod slutningen af kampen, betød resultatet i det andet opgør i gruppen mellem Sydkorea og Portugal, at Uruguays 2-0-føring ikke var nok og de skulle derfor bruge et mål mere for at gå videre. Dette betød dog meget for Ghana, at de ikke tillod, så ifølge Amartey, forsvarede de mere end normalt, når man er bagud med to i slutfasen af en kamp.

- Jeg fortalte mine holdkammerater, at vi mangler måske mål lige nu, men de skal bare bruge et mål for at gå videre, så vi skulle forsvare os selv, så hvis vi ikke kan gå videre, så skal de heller ikke have lov. Så ja, det var vigtigt for mig at forhindre Uruguay i at avancere. Det var hårdt til sidst, fordi vi kunne se deres forsvarsspillere komme frem på banen, alle kom frem, men det lykkedes os at holde stand, siger Daniel Amartey ifølge Agence France-Presse.


Mere om Daniel Amartey

Mere om Leicester

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik