G. De Arrascaeta (26), G. De Arrascaeta (32)
Kent Christensen

Uruguay fik en længeventet, men forgæves sejr over Ghana

Der var lagt op til en højintens affære, da Ghana og Uruguay skulle kæmpe om vigtige point mod knockoutfasen. Begge hold måtte dog se sig slået ud, da målscorer-matematikken var skæbnesvanger.
Udover, at de vigtige point var på spil, så har de to mandskaber mødtes tidligere i VM-regi, hvor de fleste nok husker den kontroversielle kvartfinale fra VM-slutrunden i 2010 – her så Luis Suarez rødt og kampen endte i straffespark. Derfor var Ghaneserne sikkert sultne efter revanche for deres VM-2010-postyr, da de dengang blev sendt ud af uruguayerne.

Der var ingen tvivl om, at dramaet nok skulle gentage sig i en vigtig kamp om playoffpladser, og der var heller ingen tvivl om, at det skulle blive de små marginaler, der gjorde, at det ene hold skulle gå med sejren.

Boldbesiddelsen var i store dele af førstehalvleg 50/50, men i det 18’ende minut blev der dømt straffespark til ghaneserne. Straffesparket kom som følge af en nedfældning fra den uruguayske målmand. På trods af den store fejl, så rådede han bod på straffesituationen ved at redde et lidt halvdårligt forsøg af Andre Ayew.

Spændingen var fortsat i top og stillingen forblev 0-0 mellem to tætpillende hold. Der var længe lagt op til en, at der skulle scores i kampen og det blev der også i det 26’ende minut, hvor Arrascaeta fangede en skud-ripost fra Luis Suarez og bankede bolden i mål til 0-1.

Kun fem minutter efter kom Arrascaeta igen på måltavlen, da han med en bragende helflugter sendte Uruguay i front med 0-2. Dette blev også stillingen i pausen, hvor Uruguay kunne se sig godt tilfreds med en tomålsføring.

Ghana havde alt at spille for, da de løb ind til anden halvleg med to mål bagud. Uruguay derimod, kunne vælge at smide sig tilbage i defensiven, men valgte faktisk at satse offensivt. Det kulminerede også i, at de i det 59’ende minut var tæt på at få tilkendt et straffespark, som efter et VAR-tjek blev annulleret.

Det kunne have været enden for Ghana, der fortsat kæmpede en brag-kamp om at komme tilbage i kampen, hvor de med et uafgjort—resultat kunne sikre sig en plads til 1/8-delsfinalerne. Med begrænsede spilletid, så var Ghana tvunget til at skubbe sig længere op ad banen, da de stadig krævede to mål før de kunne sikre en kvalifikation.

Mod slutningen af kampen så man også et defensivt-presset Uruguay, der skulle afværge en ghanesisk udligning. Det blev nogle meget lange minutter for uruguayerne, som stillede ultradefensivt, for at sikre deres plads i knockoutfasen.

Sandheden var dog, at Sydkorea få kilometer væk var kommet i front mod Portugal, der dermed betød, at hvis ikke Uruguay scorede igen, så ville de ryge ud til fordel for Sydkorea grundet målscoren.

Uruguay var tvunget til at satse det hele i kampens døende minutter, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om en plads i 1/8-delsfinalen, men det lykkedes dem ikke. Kampen endte med en velfortjent, men forgæves 0-2-sejr til Uruguay.