X L. Messi (39), A. Mac Allister (46), J. Álvarez (67)
Jonas Corap

Argentina sikrede sig førstepladsen efter episk afslutning på Gruppe C

Spændingen varede lige til slutfløjtet, da Argentina sikrede sejren mod Polen.
Da Polen og Argentina mødtes i sidste runde af gruppespillet til VM var der stor motivation for begge mandskaber, da vinderen af kampen skulle møde Australien i ottendedelsfinalen. Dog kunne det vise sig at være en presset situation for begge mandskaber, hvis Saudi-Arabien vandt deres kamp mod Mexico eller, hvis mexicanerne skulle sikre sig en større sejr så ville det betyde, at de ville tage en plads blandt de to øverste, og dermed sikre sig videre avancement i turneringen. Holdet som ville få andenpladsen i gruppen, ville trække Frankrig i første knockoutrunde.

Argentina spillede klart bedst fra kampstart, hvor specielt Lionel Messi så meget veloplagt ud, men generelt så argentinerne meget farlige ud, hvor Wojciech Szczesny måtte diske op med flere redninger. Efter 37 minutter fløj Szczesny flagrende ind i Messi, som blev ramt i hovedet, hvilket efter et VAR-tjek resulterede i et omdiskuteret straffespark. Messi tog selv sparket fra 11-meterpletten, men han brændte dog sit straffespark, som Szczesny flot reddede. Dermed gik holdene til pause ved stillingen 0-0.

Argentina fik en drømmestart på anden halvleg, da Alexis MacAllister med et fladt spark inde i feltet scorede via stolpen efter 46 minutters spil til 1-0. Efter 67 minutter scorerede Julian Alvarez et fremragende mål, hvor han bragede bolden ind i højre side af målet, hvor Szczesny fik lappen på bolden, men han kunne ikke holde den ude. Det skabte en spøjs situation, hvor Polen nu kun lå på andenpladsen grundet færre gule kort end Mexico, da deres målscore var identisk og deres indbyrdes kamp blev uafgjort. Efter scoringen forsøgte Polen at trække tiden, hvor der var en meget nervøs stemning blandt de polske fans. Mexico vandt dog blot 2-1 i deres kamp mod Saudi-Arabien hvilket betød, at Polen gik videre til stor forløsning for polakkerne som afventede slutfløjtet fra den kamp.

Dermed sluttede Argentina på førstepladsen i en meget spændende gruppe, hvor alle holdene havde mulighed for videre avancement i sidste runde. Australien venter Argentina i ottendedelsfinalen på lørdag klokken 20:00. Samtidig får Polen en svær modstander, hvor de tørner ud mod de forsvarende VM-titelholdere Frankrig søndag klokken 16:00.