USA
C. Pulisic (38)
Philip Dar

USA slår Iran i direkte duel om avancement

En snæver 1-0-sejr var nok for amerikanerne, som nu er klar til ottendedelsfinalen

En afgørelse skulle findes, da alle kampene i gruppe B blev spillet samtidig. I et nervepirrende opgør mødtes Iran og USA i hvad der lignede kampen om gruppens andenplads efter England. Iran kunne nøjes med uafgjort, mens USA skulle bruge sejren.

I første halvleg var det USA som havde bolden mest og også flest afslutninger, da amerikanerne havde otte afslutninger mod Irans nul. Det var altså til at se, at det var USA som skulle jagte et resultat. Fem minutter før pausen kom der så hul på bylden, da Chelsea-spilleren Christian Pulisic kom først på et indlæg og bragte USA foran med 1-0. Pulisic kolliderede samtidig med målmanden og modtog efterfølgende behandling i lang tid. Han så særdeles groggy ud, men forsatte resten af halvlegen hvorefter han dog blev udskiftet i pausen.

I anden halvleg var det så Irans tur til at jagte scoringen og dermed resultatet, som ville sende dem videre. Halvlegen blev dog mere jævnbyrdig og uden den store kvalitet, da Iran ikke kunne og USA ikke ville. Kort før tid apellerede Irans spillere og bænk for et straffespark, men dommerens fløjt forblev tavs. Pulisic blev matchvinder og USA tog billetten videre i tuneringen, mens Iran måtte forlade VM.