Fodbold nyheder

Verden: VM
FT
1 - 0
(0 - 0)
Australien
Danmark
M. Leckie (60)

Tidligere FC Midtjylland-profil vil knuse Danmarks VM-drømme

Af Daniel Solving

Awer Mabil og Australien skal jagte tre point for at gå videre fra gruppen imod Danmark.
Article image
Ritzau-Scanpix
Den australske landsholdsspiller Awer Mabil har en fortid i Superligaen. Han har spillet for den midtjyske klub FC Midtjylland i en del år, og har en varm relation til Danmark. Offensiv-spilleren har været ude at udtale sig forud for Danmarks skæbnekamp.


- Jeg vil elske at score mod dem. Man kan sige, at det på en måde er mit andet hjem. Min kæreste kommer fra Danmark, jeg holdte med Danmark under EM, men når vi spiller imod dem, vil jeg knuse dem og vinde den kamp. Det vil være rart at kunne håne dem og slå dem, siger Mabil til The Sidney Morning Herald.

Han har dog en kærlighed til Danmark, hvor han beskriver, hvor stor en betydning Danmark har for ham.

- Danmark betyder meget for mig, fordi jeg voksede op der. Jeg var en ung knægt der kom til et nyt land. Det er et land der altid vil være i mig, da folk er meget rare og rolige.

Awer Mabil tørner til dagligt ud for Cadiz CF i Spanien. I forbindelse med hans udtalelser sætter han også ord på, hvad folk tænker om spillestilen vedrørende det australske landshold.

- De tror vi er meget fysiske – mange folk tror kun, at vi er fysiske. Og det er godt, at de tænker det, for vi kan spille fodbold.

Danmarks skæbnekamp mod Mabil og Australien spilles den 30. November kl. 16.00.

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik