Fodbold nyheder

Verden: VM
FT
4 - 1
(2 - 1)
Kroatien
Canada
A. Kramarić (36), M. Livaja (44), A. Kramarić (70), L. Majer (90)
A. Davies (2)

Canadisk målmand modtog hadbeskeder!

Af Louis Andersen

Inden Canada søndag skulle møde Kroatien ved VM fik den canadiske målmand Milan Borjan sit nummer lækket.
Article image
Inden søndagens møde mellem Canada og Kroatien ved VM fik den canadiske målmand Milan Borjan sit nummer lækket. Det resulterede i omkring 2.500 hadbeskeder til målmanden, der til daglig spiller i Røde Stjerne Beograd.


- Det siger meget om, hvem de mennesker er. Jeg ønsker Kroatien alt det bedste, sagde Borjan efter kampen ifølge Daily Mail og fortsatte:

- Det viser, hvor primitive mennesker er. Jeg vil ikke kommentere mere på det. De burde arbejde med sig selv og deres familier, for de har åbenbart en vis frustration, som de prøver at få ud.

Årsagen til vreden mod Borjan skal ikke findes i kampen, som endte med en sejr på 4-1 til Kroatien, der endte med at sende Borjan og Canada ud af slutrunden. Årsagen skal findes i Borjans serbiske rødder. Han er nemlig født i det tidligere Jugoslavien, nærmere bestemt i Krajina og han boede også i byen Knin. En by der blev erobret af serberne under Balkankrigen, men som i 1995 blev befriet af den kroatiske hær, og som dermed betegnes som kroatisk land. Derfor gjorde Borjan sig meget upopulær hos kroaterne, da han tilbage i april insisterede på, at han ikke er født i Kroatien:

- Jeg vil altid være stolt af mit fødested. Da jeg blev født i 1987, blev jeg født i Den Serbiske Republik Krajina, og det vil jeg altid være stolt af. Alle har ret til at tænke anderledes. De kan hade mig, de kan elske mig, men de kan aldrig ændre mit tilhørsforhold og fødested.

Borjan fortalte efter kampen, at de kroatiske spillere havde opført sig som 'gentlemen' over for ham.

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik