J. Castelletto (29), V. Aboubakar (63), E. Choupo-Moting (66)
S. Pavlović (45), S. Milinković-Savić (45), A. Mitrović (53)
Kent Christensen

Kæmpe målfest i chancerigt opgør

Serbien og Cameroun gik ind til kampen med nul point efter deres første gruppekamp, og derfor var begge hold naturligvis ivrige efter at få fuldt udbytte af dagens første VM-opgør.
Serberne var favoritter før kampen, og det var med god grund. Efter kun 20 minutter havde Serbien formået at sende fire målforsøg afsted mod Camerouns målvogter, som i dag hed Devis Epassy og ikke Onana, der var blevet udeladt af træneren grundet disciplinære årsager.

Mest nævneværdige chance var, da Serbiens hovedperson, Aleksander Mitrovic, sendte et bragende skud på venstre stolpe. Det kunne have været et flot mål. Kun fem minutter efter i det 17’ende minut, var Mitrovic igen tæt på at komme på måltavlen, da han reagerede hurtigt på en ripost, som han efterfølgende sendte tæt forbi stolpen.

Kort efter Serbernes offensive pres og utallige målforsøg svarede Cameroun igen, da Pierre Kunde sendte et lovende skud afsted på kanten af feltet – her var Serbiens målmand, Vanja Milinkovic-Savic, klar med en refleksredning.

Cameroun brød ud i kæmpe jubel, da Jean-Charles Castelletto stod umarkeret i feltet efter et flot-sparket hjørnespark og sendte bolden sikkert i nettet til 1-0. Føringsmålet til Cameroun ændrede tydeligt kampbilledet, da begge hold virkede småængstelige, hvilket resulterede i mange småfejl, der gjorde, at spillet blev meget tilfældigt og usammenhængende.

Netop en småfejl – et boldtab i det serbiske forsvar gjorde, at Cameroun fik en fin mulighed foran mål kort før halvleg, som Pierre Kunde uheldigvis fejlede i at sende i netmaskerne. Det blev i stedet serberne som lykkedes med at udbygge målmarginet i kampen, da Strahinja Pavlovic headede bolden i mål efter et perfekt assisteret frispark. Kampen stod dermed 1-1 i en til dels tætspillet kamp, hvor serberne nok har haft de bedste muligheder.

Serbernes pludselige kampovertag udmøntede sig i første halvlegs sidste minutter til en 1-2-føring, hvor Milinkovic sendte en flad bold i mål fra kanten af feltet. Serbien kunne dermed gå til halvleg med en fortjent føring over et krumrygget Cameroun-mandskab.

Cameroun gik i den grad ind til anden halvleg med noget at gengælde for, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at få en plads til 1/8-delsfinalerne. Serbien genfandt dog hurtigt de gode takter fra første halvleg og viste Cameroun, at et comeback ikke skulle blive så ligetil, da serberne spillede Camerouns defensiv tynde – Her endte bolden i sidste berøring hos Aleksandar Mitrovic, der sikkert sparkede bolden i mål til 3-1.

I hvad der med al tydelighed så ud til at være et offside-mål fra Aboubakar, så var der til stor overraskelse ikke offside på et køligt sparket loop-mål af den Camerounske 10’er, som fik sig en glædelig overraskelse, da VAR tilkendegav Cameroun et udligningsmål til 2-3.

Kun to minutter efter det overraskende mål, så var den indskiftede Aboubakar igen hovedperson i et udligningsmål, hvor serberne igen ikke lykkedes med at holde Camerouns offensiv i offsidepositioner. Det blev derfor til et kontramål, hvor Choupo-Moting, efter en aflevering fra Aboubakar, sendte bolden sikkert i mål til 3-3.

Nøgleordet, der kan beskrive kampen bedst, er ’chancerig’, da der nærmest konstant var aktioner på banens sidste tredje halvdel – fra begge hold. Oftest manglede der bare den sidste skarphed før den offensive aggressivitet kunne kulminere i et føringsmål.

Mitrovic fortsatte sine utallige målforsøg, og i det 88’ende minut var det igen tæt på, at han kunne sende Serbien i front med et flot skud – Desværre for ham, så fløj bolden tæt forbi stolpen, og dermed var stillingen fortsat 3-3.

Slutresultatet blev i sidste ende også en pointdeling mellem de to bundpropper fra gruppe G, hvor begge hold nu har fået deres første point til VM-2022.