N. Füllkrug (83)
Kent Christensen

Alt lige mellem to fodboldgiganter

Der var lagt op til et vaskeægte søndagsdrama i aftenens sene VM-kamp mellem Spanien og Tyskland, der kæmpede om vigtige kvalifikationspoint til 1/8-delsfinalerne i Qatar.
Der skulle ikke gå mere end seks minutter før Spanien kom frem til kampens første helt store målfarlige chance, da den 24-årige spanske angriber, Dani Olmo, fik sent et fremragende langskud afsted mod Tysklands målmand, Manuel Neuer, som med en stor redning afværgede en tidlig spansk føring.

Kampens første halve time forløb som forventet, da man så et Spanien-mandskab, der havde 70% boldbesiddelse og generelt leverede mere boldomgang på banens sidste tredje halvdel end tyskerne, som havde en tendens til at smide bolden for let.

Man kunne måske have forventet flere målfarlige chancer i en kamp mellem to store fodboldnationer med kvalitetsspillere på enhver position, men i første halvleg var der flere minutters mellemrum mellem de helt store chancer.

Dani Olmo var i det 33’ende minut tæt på at blive hovedarkitekten i et 1-0-mål til Spanien, da han med et lang løb op ad banen fangede en kontraaflevering, som han tværpassede ind til Ferran Torres, der med et fejlslagen skud sendte bolden over mål. Det viste sig dog at være ubetydeligt, da Dani Olmos løb viste sig at være offside.

Alt tydede på, at det var Spanien, der havde de bedste chancer for at bringe sig selv i front, men det blev dog lige omvendt, da Antonio Rüdiger fik eksekveret med hovedet på en dødbold fra distancen. Ved VAR-checket viste det sig desværre for tyskerne, at Antonio Rüdiger stod i en smal offside-position i målsituationen. Dermed fortsat 0-0 i et højspændt opgør.

I anden halvleg så det ud til, at tyskerne havde fået et bedre tag på kampen, hvor de allerede ti minutter inde i halvlegen kom til første store mulighed, da Joshua Kimmich når frem til en kæmpe skudmulighed som følge af et klumpspil inde i Spaniens felt. Heldigvis for spanierne, så var Unai Simon klar med en flot tv-redning, da Kimmich sendte et flot skud på mål.

Efter en times spil fik spanierne endelig hul på bylden, da Alvaro Morata studsede bolden i mål til 1-0. Målet kom efter en flot tværpasning fra den erfarne venstreback, Jordi Alba, som sendte en tværpasning i fødderne på Morata, der på ægte angriber-maner eksekverede til perfektion.

Tyskerne oppede deres indsats i kampen da spiluret havde rundet de 70 minutter, hvor de fik to store chancer lige efter hinanden. I første omgang var det Niclas Fullkrug, som modtog en præcis aflevering inde i feltet og frigav et bragende skud, der fløj lige forbi højre stolpe. I anden omgang var det Jamal Muisala, som fik god plads inde i feltet, hvor han med et hårdt skud sendte bolden ind i midten af målet – her var Unai Simon dog klar og viste gode målmandsevner.

Niclas Fullkrug viste stor selvtillid og skulle kun bruge 12 minutter som indskifter, før han kom på måltavlen og udlignede til 1-1. Målet var et flot spark fra siden af feltet, hvor Fullkrug lykkedes med at smadre bolden op i netmaskerne.

Den tyske målscorers selvtillid smittede resten af det tyske mandskab, som i resten af kampen pressede på for at få fuldt udbytte af kampen med flere gode chancer på banens sidste tredje halvdel. 1-1 endte dog med at blive slutresultatet i en højintens affære mellem to af de helt store fodboldlandshold.