Christian Bang Jensen

Southgate har sympati med Hjulmand

På det engelske pressemøde forud for morgendagens kamp mod USA, udviste landstræner Gareth Southgate sympati med Kasper Hjulmand og det omtalte OneLove-anførerbind og FIFAs holdning til kampagnen.
For Danmark har der ikke været meget fokus på spillet på banen i VMs åbningsuge, men derimod på det politiske spil udenfor kritskregerne. Og den debat som Kasper Hjulmand blandt andet er fanget i har berørt den engelsk trænerkollega Gareth Southgate, der torsdag udviste sympati med den danske landstræner.

- Jeg noterede mig, at Kasper (Hjulmand) efter kampen fortalte, hvor svært det har været. Jeg har lært ham rigtig godt at kende, så jeg forstår ham, fordi vi bruger så meget tid på at snakke om ting, som ikke handler om fodbold. Så det er svært at håndtere, når man også skal forberede holdet, og det er altid svært at forberede ens hold. Det er jo op til en stor turnering, som gør det hele endnu mere kompliceret, udtalte den engelsk landstræner til pressemødet i den engelske VM-lejr.

England var et af de lande, som inden slutrunden havde fortalt, at de ville bære OneLove-armbindet, men da det stod klart, at FIFA ville straffe landene med store sportslige konsekvenser, hvis de stillede til start med OneLove-anførerbindet, besluttede det engelske fodboldforbund, at Harry Kane ikke skulle bruge armbindet alligevel.

Gareth Southgate blev ydermere spurgt, om han ville have det engelske fodboldforbund til at tage afstand fra FIFA-præsident Gianni Infantino, ligesom DBU gjorde på det danske pressemøde onsdag eftermiddag. Det ville den engelske landstræner dog ikke ind på.

- Efter min mening skal trænere have fokus på at træne holdet, og så må de forskellige forbund kommentere på de ting, som er på et højere niveau, lød det fra Gareth Southgate.

England skal i aktion igen fredag aften, hvor de spiller mod USA.