Anders Steindorff Vad

FIFA i kovending - Regnbuen er velkommen til VM

Trods de sidste dages FIFA-kontroverser, hvor fans har fået konfiskeret deres regnbue-armbind, trækker FIFA nu i land.
Dette års VM i Qatar har allerede været fyldt med kontroverser. Senest har FIFA bl.a. fundet sig i noget af et stormvejr grundet deres hårde linje overfor det inkluderende symbol regnbueflaget.

Fifa gjorde det tidligere på ugen det forbudt at bære kaptajn-armbindet med påskriften ONE LOVE. Men det er ikke kun spillerne der er blevet forbudt at påføre sig LGBTQ+ symbolet regnbuen. Der har tidligere været forlydende om, at fans i Qatar har fået konfiskeret deres regnbueflag i deres færd ind på stadion.

Ifølge britiske The Independent, trækker FIFA dog nu i land. Ifølge dem vil FIFA nu sikre, at de internationale fans kan have regnbueflag med til kampene. Altså vil det qataske sikkerhedspersonale ikke længere kunne konfiskere genstande med LGBTQ+ symboler, ved indgangen til stadiums.

Det er i Qatar meget strenge straffe for at være homoseksuel, og det kan give op til syv års fængsel. Hvorvidt det blot er tomme løfter fra FIFA, må tiden vise. De nye retningslinjer gælder dog kun for fans, hvilket betyder, at landsholdskaptajnerne stadig ikke må bære regnbuearmbindet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER