İ. Gündoğan (33)
R. Doan (75), T. Asano (83)
Anders Steindorff Vad

Japans landstræner afslører hemmeligheden

Et af dette VM’s store overraskelser kom i form af gårsdagens sejr til Japan – Nu afslører den japanske cheftræner, at en italiensk spillestil er hemmeligheden.
I går klokken 14:00 dansk tid mødte Tyskland Japan i dette års VM i Qatar. Der var lagt op til en kamp, hvor det tyske mandskab om nogle lå som favoritter til at tage sejren. Men sådan gik det ikke. Efter to mål dybt inde i anden halvleg måtte tyskerne se sig slået, og japanerne tog deres første sejr.

Kigger man på kampstatistikkerne efter de 90 minutter, springer der et forundrende tal i øjnene. Japanerne formåede nemlig at tage sejren i land med blot 26% boldbesiddelse. Den italienske sportsjournalist Salvatore Biscotti talte med den japanske landstræner efter kampen:

-”Hvordan vi vandt med kun 26% boldbesiddelse? Jeg har set en masse Juventus de sidste to år. De er mestre til det. ” udtaler den Japanske landsholdstræner, og peger på, at en god portions italiensk fodboldstrategi ligger til grund for gårsdagens fodboldoverraskelse.

Juventus har dog de seneste to sæsoner ikke helt levet op til deres ellers før i tiden dominans i serie A. Så om Japanerne kan gøre det bedre, må tiden vise.