Daniel Fisker

Landstræner om Lewandowski-afbrænder: Se på Messi og Ronaldo

Det kan ifølge Czeslaw Michniewicz ske for den bedste at brænde et straffespark, og gårsdagens skurk, Robert Lewandowski, vil ifølge den polske landstræner blive ved med at tage straffespark.
Der var tale om en jævnbyrdig affære, da Mexico og Polen tørnede sammen tirsdag eftermiddag, og selvom Mexico var udråbt til favoritter, fik polakkerne alle tiders mulighed for at bringe sig foran, da Robert Lewandowski efter knap en times spil blev revet omkuld i det mexicanske felt.

Der skulle en VAR-gennemgang til at konkludere, at Lewandowski skulle have chancen fra 11-meterpletten. FC Barcelona-angriberen skød efter det nederste, højre målhjørne, men den mexicanske målmand, Guillermo Ochoa, havde læst ham og parerede straffesparket.

Det kommer dog ikke til at ændre på de polske straffesparksprioriteringer, at den mest scorende, polske landsholdsspiller misbrugte sit forsøg fra straffesparkspletten. Polens landstræner, Czeslaw Michniewicz, slår således fast, at 34-årige Lewandowski vil blive ved med at tage straffespark.

- Han kommer altid til at tage straffespark, slår Czeslaw Michniewicz fast ifølge 90min.

- Det betyder ikke noget, hvis ikke han scorer på et eller to straffespark. Enhver spiller i verden, der tager straffespark, har det hele i sine hænder.

- Hvis man ser på Messi eller Ronaldo, kan man se, hvor mange straffespark de har brændt førhen. Det sker ikke særlig ofte for Robert, men det skete uheldigvis for ham i kampen.

Tirsdagens anden Gruppe C-kamp endte med en sensation, da Argentina var på sejrskurs mod Saudi-Arabien, inden ”De Grønne Falke” vendte kampen på hovedet i anden halvleg og sikrede sig en 2-1-sejr, hvorfor det på papiret svageste mandskab i Gruppe C nu indtager Gruppens førsteplads.

- Saudi-Arabien spillede utrolig godt. Det lignede en af de kampe, som Argentina kunne have vundet 4-0, og det så ud som om, at det ville ske i første halvleg, men herefter ændrede alt sig.

- Det her er fodbold, og fodbolden lærer os om ydmyghed, men det er endnu værre for alle i gruppen – inklusive os og Mexico – at Argentina lavede så stor en fejl i deres første kamp, at de nu har endnu færre chancer og nu er i stand til at spille meget bedre.

- Argentinas nederlag er helt bestemt ikke gode nyheder for nogen. Men det bekymrer os ikke, og det irriterer mig ikke.

- Vi vandt ikke, vi spillede uafgjort. Der er stadigvæk to kampe tilbage, så vi er nødt til at vente og se.

Polen må foreløbig vente til lørdag med at forsøge at pynte på stillingen i Gruppe C, når polakkerne møder Argentinas overmænd fra Saudi-Arabien, inden Argentina skal forsøge at få genoprejsning mod Mexico.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER