Louis Andersen

Eriksen: Marionetter i et stort politisk spil

Ved VM i Qatar er der fodbolden, og så er der alle de politiske diskussioner.
Det danske landshold havde i kampen mod Tunesien, som i øvrigt endte målløst, ikke valgt at stille op med det meget omdiskuterede ”One Love"-armbind. Christian Eriksen mener, at spillerne blive brugt i et større spil:

- Hele situationen bunder i, at der er nogle, der har lavet nogle regler. Det hedder jo et FIFA-VM, som vi er med til, og det er deres regler der gælder, siger Christian Eriksen ifølge B.T. og tilføjer:

- Der er nogle ting, vi er enige i, og der er nogle ting, som vi er dybt uenige i - blandt andet at vi ikke kan spille med det anførerbind. Der er også en masse andre ting, men det starter med, at slutrunden nok ikke skulle være blevet spillet her.

- Så bliver vi jo nogle marionetter i et stort politisk spil, samtidig med at vi er her som fodboldspillere og egentlig skal fokusere på det. Det er det, vi bliver bedømt på, lyder det fra Christian Eriksen.

Landstræner Kasper Hjulmand udtalte efter kampen, at han havde det svært ved at befinde sig i Qatar, hvor der åbenlyst bliver set stort på ret så basale menneskerettigheder, men han pointerer, at Christian Eriksen ikke har tid til at tænke på andet end at spille fodbold:

- Som landstræner har man selvfølgelig meget tid til at gå og koncentrere sig om andre ting, men vores fokus er at spille fodbold. Selvfølgelig er der en masse skriverier og spørgsmål rundt omkring, men i sidste ende bliver vi bedømt på at spille fodbold, og det er det vi skal, siger han.

Christian Eriksen og Danmark skal om fire dage i kamp igen, når Frankrig venter lørdag.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER