G. Bale (82)
Jonas Corap

USA og Wales delte point i længe ventet tilbagevenden til VM

I en kamp med massere af tænding måtte mandskaberne dele point.
Da USA og Wales mødtes i deres første VM-kamp så var det to nationer som ikke havde deltaget i turneringen siden henholdsvis 2010 og 1958. Derfor var der en stor spænding fra begge mandskaber som skulle prøve at komme godt fra start i turneringen.

I første halvleg var det et meget passivt Wales-mandskab, som ikke havde meget at byde på, hvor de konstant stod med en masse folk bag bolden og overlod størstedelen af spillet til amerikanerne. Det var en chancefattig halvleg, som bar præg af en masse hårde forseelser. Timothy Weah kunne dog fortjent bringe USA i front efter han fremragende blev spillet fri af Christian Pulisic efter 36 minutter.

Ved starten af anden halvleg bød Wales sig endelig ind i kampen, hvor deres mindset var et helt andet efter, at de kom bagud. Amerikanernes boldomgange var meget stressede grundet det solide pres fra Wales, og kampen havde taget en helt anden drejning. I det 80. minut modtog Wales et straffespark, da Gareth Bale blev fældet i feltet, og han eksekverede selv sparket, da Matt Turner ikke kunne redde waliserens knaldhårde straffespark til 1-1.

Efter udligningen jagtede begge mandskaber det afgørende mål i en tempofyldt afslutning, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Kampen sluttede dog 1-1, hvilket må siges at være et fair resultat, hvor hvert hold spillede bedst i en halvleg hver.