FC København
L. Lerager (79), V. Kristansen (90)
Henrik Varbøl Andersen

Intens duel i Århus endte med sejr til de forsvarende mestre

AGF forsøgte og sad på meget, men FCK var effektive og trak sig sejrrigt ud af efterårets sidste opgør.
De to hold der tørnede sammen på Århus Stadion i dag, kom med hver deres oplevelse i pokalturneringen. Gæsterne fra FC København sendte 2. divisions mandskabet Thisted ud efter forlænget spilletid, mens AGF hjemme tabte 0-2 til Superligaens førerhold fra FC Nordsjælland.

Nederlaget til ”De Hvie” i torsdags betød dog intet for stemningen på tribunen. Et totalt udsolgt Århus Stadion kogte fra første fløjt, og der var derfor lagt op til et brag på grønsværen i sidste runde før VM-pausen.

Intensiteten fra tribunerne smittede af på banen, hvor der var fuld smæk på i nærkampene og indledningen var meget intens. AGF har været stærke defensivt hele sæsonen, og efter Jacob Neestrup har grebet tøjlerne i København, har de fået en stærk defensiv struktur, og det var tydeligt i kampens indledning, hvor begge hold havde svært ved at skabe chancer.

Kort før den halve time fik Mohamed Daramy sendt en afslutning afsted inde i feltet, men den sad lige på Jesper Hansen. To minutter efter var det så Mikael Andersson, som sendte et frispark afsted, men Kamil Grabara var på plads og tog sig sikkert af forsøget.

Kort før pausen var gæsterne tæt på, da Dennis Vavro sendte et fladt missil afsted som tog den ene opstander. Daramy samlede returen op, som han sendte ind i hovedet på Victor Claesson, men han headede forbi det århusianske mål, og dermed endte første halvleg målløst.

Intensiteten var igen høj fra anden halvlegs start, men fortsat svært for holdene ar skabe chancer. Ti minutter inde i halvlegen steg Frederik Tingager til vejrs og sendte Eric Kahls hjørnesparksbold i kassen, men endnu engang blev AGF frataget scoringen af VAR, da der var offside på Nicolai Poulsen inde foran Grabara.

Tidligere på sæsonen efter samme opgør i Parken i København, var Uwe Rösler ude med kritik af VAR, og at han ikke håbede, det var en Københavner, som sad i VAR-vognen. Denne gang var der dog ikke noget at komme efter, da det var Michael Tykgaard fra Holstebro, som havde ansvaret for VAR-kendelserne.

Hjemmeholdet havde dog fat i den lange ende, og dominerede i denne periode opgøret stort. Ofte siger man jo, at det handler om at score i sine gode perioder, og det forsømte AGF. Når nu hjemmeholdet ikke kunne det, så var det stik mod spillet, at Lukas Lerager dukkede op og headede et Roony Bardghji hjørnespark i nettet.

Med blot 19 mål i 17 kampe var forhåbningerne for hjemmefansene heller ikke store i forhold til at Grabara ville blive passeret i opgøret. De manglende mål for ”De Hvie” blev igen kostbart, og Victor Kristiansen hamrede 2-0 målet ind i overtiden, og sendte dermed for alvor Løverne ind i mesterskabsspillet.

Dermed blev det til tredje sejr i træk for FC København, som ligner et hold i stor fremgang, mens hjemme holdet endnu gang kunne se tilbage på en godkendt spillemæssig præstation, men som alt for ofte stod de igen med nul point, og top-6 ambitionerne led et alvorligt knæk for århusianerne.