P. Foden (45)
I. Toney (16), I. Toney (90)
Kent Christensen

Thomas Frank og Brentford lægger pres på Citys titeljagt

Ivan Toney og Brentford satte en stopper for Manchester Citys sejrsstime, da Premier League-favoritterne skuffede med et ydmygende nederlag.
Kampbilledet var allerede fra første dommerfløjt et meget forventeligt boldmæssig-overtag til hjemmeholdet, som med profiler på alle positioner alligevel var udfordrede med at skabe de helt store målgivende chancer - på banens sidste tredje halvdel.

Omvendt så det ud for londonklubben, Brentford, hvor kampens spiller, Ivan Toney, stod superskarpt i feltet og konstant var en trussel for favoritterne fra Manchester. Allerede efter syv minutter stod det klart, at City-defensiven skulle være ekstra opmærksomme på den 26-årige engelske målmaskine, da han fik udnyttet en præcis krydsaflevering i feltet og affyrede et udmærket skud afsted mod Citys målmand, Ederson, som var klar med gode reflekser.

Ivan Toney skulle dog ikke vente længe, før han igen var klar i feltet – her eksekverede han og headede bolden i netmaskerne efter en hovedstøds-assist fra Ben Mee. Målet kom ikke som det store chok for hjemmeholdet, der flere gange gav Brentford muligheden for at spille sig op ad banen.

I det 27’ende minut fik Manchester City muligheden for at udligne i opgøret, da en af Brentfords spilere tilsyneladende havde hånd på bolden i feltet. Dommeren ignorerede dog i første omgang appellerne fra City-spillerne – indtil, at situationen skulle tjekkes igennem på VAR. Her var afgørelsen dog igen, at der ikke skulle tilkendes straffespark til hjemmeholdet.

Man skulle helt frem til halvlegens sidste minutter før City, forventeligt nok, fik udlignet til 1-1, da den talentfulde mancunian, Phil Foden, scorede sin sæson syvende Premier League-mål. Målet kom som følge af et vidunderligt helflugter-mål fra kanten af feltet, hvor bolden endte i øverste højre målhjørne. Alt var lige på Etihad Stadium, da Manchester City og Brentford gik til halvleg.

På trods af høj boldbesiddelse og flere målforsøg, så formåede Brentford, i højere grad end City, at komme frem til større chancer med målpotentiale, og det gjorde sig også gældende i anden halvleg.

Anden halvlegs største chance kom i det 67’ende minut, hvor Ederson igen var nødsaget til at afværge Ivan Toneys frygtindgydende målsult.

Manchester City var hurtige til at reagere på Brentfords aggressive og ambitiøse tilgang til kampen, da både Rodri, Cancelo og Kevin de Bruyne lykkedes med at affyre lovende projektiler afsted mod Brentfords målmand, David Raya.

Begge holds målmænd leverede kraftpræstationer, og med ti minutters tillægstid, så var kampens defensiver i den grad tvunget til at holde til det sidste. Man skulle helt frem til det 98’ende minut, før kampens spiller, Ivan Toney, eksekverede og afgjorde kampen, som følge af et kontraangreb, hvor han formåede at placere sig rigtigt i Citys felt og med et sikkert fuldtræf gjorde det til 1-2.

Kun et enkelt minut skulle der gå før Toney igen var at finde i City-feltet – her var han millimeter fra at fuldføre et enestående hattrick mod Premier League-favoritterne.

Kampen endte således med en 1-2-sejr til udeholdet Brentford, der med et stolt resultat lægger yderligere pres på titelkampen mellem City og Arsenal.