Fodbold nyheder

Danmark: Superligaen
FT
5 - 1
(2 - 1)
Horsens
Randers
J. Gemmer (38), A. Sigurdarson (49), A. Sigurdarson (71), M. Lassen (90)
A. Andersson (35), M. Egho (37)

Horsens målamok i uhyggeligt drama

Af Daniel Fisker

Der var ikke ret mange aspekter af Randers FC-spillet, som fungerede i Horsens fredag aften, hvor værterne dominerede i en kamp, som blev sat på pause af en uhyggelig skade til Carlgren.
Article image
Det var to skades-, sygdoms-, og karantæneramte mandskaber, som fredag aften tørnede sammen i Horsens, hvor aktuelt formsvage Randers FC var på besøg. Kopplin var tilbage i Randers’ startopstilling, og han stemplede ind i kampens første minutter, hvor ”AK” Jacobsen var tæt på at få en friløber. Den 33-årige højreback fik dog i første omgang afværget katastrofen.


”AK” Jacobsen var igen i spil så minutter senere, da han modtog et indlæg fra Sigurdarson, og selvom ”AK” var omringet af Randers-folk, fik ”AK” foden på, men helflugteren blev sendt op i luften i stedet for i netmaskerne.

I begyndelsen af kampen bølgede spillet meget frem og tilbage. Angrebsspillet var for begge holds vedkommende baseret på indlæg og hjørnespark, og her udgjorde værterne den største trussel. Et af disse hjørnespark blev særdeles farligt, da Gemmer fik sidste fod på en hjørnesparkssituation, men midtbanespilleren befandt sig i en offsideposition, hvorfor målet blev annulleret.

Randers satsede på ambitiøse – og til tider håbløse – lange afleveringer, mens AC Horsens foretrak de præcise pasninger langs jorden, hvorfor værterne også var den største trussel i den første halve time, hvor gæsterne oftest formåede at afværge ”Den Gule Fare”.

”AK” tog igen tilløb til et mål, da han blev sendt i dybden, men denne gang fik Carlgren en afgørende hånd på skudforsøget. Det forløsende Horsens-mål kom dog i forbindelse med det efterfølgende hjørnespark. Det korte hjørnespark blev ekspederet ind i feltet af Drachmann og headet mod målet af Lassen, inden Adam Andersson sendte bolden i eget mål.

Randers FC’s svar på tiltale kom dog prompte, da Høegh – umiddelbart efter spillet var genoptaget – sendte Egho ind i Horsens-feltet, hvorfra østrigeren sendte bolden op i det fjerneste målhjørne. Horsens formåede dog også at svare hurtigt igen, da Santos fik særdeles god tid til at sende et indlæg i retning af Gemmer, som var løbet frem fra midtbanen til nærmeste stolpe, hvorfra han med en flugter kunne sende bolden forbi Carlgren.


Randers-mandskabet vaklede i slutningen af første halvleg, hvor der især var rod i kommunikationen i forsvaret, som oftest måtte overlade redningsarbejdet til Carlgren. Den svenske keeper reddede først et lovende flugterforsøg fra Ludwig, mens han også kom i nærkamp med ”AK”, hvilket efterlod Carlgren i græsset i store smerter.

Thomasberg sendte fra anden halvlegs start tre indskiftere på banen, og en af disse nye spillere, Hugo Andersson, fik en uheldig hovedrolle efter knap et minuts spil. Her kom svenskeren for sent i en duel med Musonda, som løb ind i en svensk stempling, hvilket kampens dommer – efter en VAR-gennemgang – takserede til et straffespark, som Sigurdarson ganske køligt sendte modsat Carlgren og i netmaskerne.

Gæsterne fra Randers satte sig herefter tungt på bolden, men det massive overtag i forhold til boldbesiddelsen blev ikke omsat til farlige chancer. Værterne så derimod ud til at være tilfredse med deres tomålsføring, som de tilsyneladende ikke havde travlt med at forsøge at udbygge.

Efter knap en times spil fik ”AK” dog tilsyneladende travlt med at lukke på Nordstern Arena, men Horsens-angriberen tørnede sammen med Carlgren, som tilsyneladende kom alvorligt til skade i situationen. Både Horsens og Randers-spillerne kaldte på hjælp med det samme, og det så ud til, at den svenske keeper lå bevidstløs i græsset.

Da det medicinske personale var løbet på banen for at assistere Carlgren, løb Drachmann ud til Horsens-bænken efter yderligere lægelige hjælpemidler. Langt de fleste på Nordstern Arena begyndte i den forbindelse at klappe i takt og råbe på Randers-keeperen, som trak vejret og efter fire-fem minutters forløb var i stand til at bevæge sig.

Efter at have ligget i græsset i otte-ni minutter, kunne Carlgren bæres fra banen til stående klapsalver fra både tilskuere, mod- og medspillere. Sigurdarson blev dobbelt målskytte fra 11-meterpletten på det efterfølgende straffespark, som blev dømt imod Randers i forbindelse med Carlgrens uheld.

Randers-mandskabet havde tilsyneladende ikke givet op på trods af nu at være bagud med tre mål. Egho fik kæmpet sig frem til endnu en stor mulighed, men denne gang tøvede østrigeren for længe til at kunne få noget ud af den ellers lovende mulighed. Straks herefter var indskiftede Klysner og Ankersen tæt på at kombinere sig frem til endnu en chance, men også her løb chancen ud i sandet.

Makienok kom på banen i stedet for "AK", og han bidragede med initiativ i Horsens' spillet. Han var igen og igen med i Horsens-opspillet, og han var også med i det opbyggende spil, da Horsens – tre minutter inde i de 13 minutters tillægstid – lukkede og slukkede på Nordstern Arena. Kruse sendte et indlæg ind i det tætpakkede Randers-felt, hvor Klysner endte med at ekspedere bolden i eget net, hvorefter de sidste 10 tillægsminutter løb ud – med endnu flere Horsens-muligheder.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik