Villarreal
R. Lewandowski (31), R. Lewandowski (35), A. Fati (38)
Kent Christensen

FC Barcelona fik pligtsejr på Camp Nou

Barça og Xavier Hernández var forpligtet til at vende skuden efter weekendens skuffende El Clásico-opgør, og det tog dem kun en halvleg før ’den gule ubåd’ var sunket til bunds.
Første scoringsmulighed kom efter blot to minutter, hvor Barcelonas 19-årige, Ansu Fati, skød bolden tæt ved siden af stolpen. Hjemmeholdet havde stort boldmæssig-overtag, men formåede sjældent at komme frem til de helt store chancer med målpotentiale. Det var tydeligt at se, hvorfor Villareal hidtil havde leveret ligaens bedste defensive-præstationer, da de i lang tid lykkedes med at afværge samtlige målchancer fra FC Barcelona. Inden kampen havde Villareal kun indkasseret tre mål efter ni kampe i LaLiga.

Efter en halvtimes spilletid fik FC Barcelona dog hul på bylden, da hjemmeholdets topscorer, Robert Lewandowski, nok engang fik scoret for catalonierne til 1-0. Det blev dermed til polakkens tiende mål efter blot ti kampe i LaLiga. Blot fire minutter efter første mål - leverede Robert Lewandowski endnu en mesterlig detalje, da han affyrede et sikkert langskud udenfor feltet, som endte bag Villareals målmand til 2-0.

Tingene gik pludselig stærkt for Barcelona, da den unge Ansu Fati udbyggede føringen og gjorde det til 3-0 efter en assist fra Ferran Torres. Villareals måtte gå krumrygget til halvleg efter allerede at være bagud med tre mål til storholdet, FC Barcelona.

Hjemmeholdet fortsatte deres offensive-overlegenhed i anden halvleg, hvor Villareals defensive styrker nærmest konstant blev sat på prøve. På trods af høj boldbesiddelse og fremadrettet-spil, fik Barcelona dog ikke spillet sig frem til de helt store målfarlige chancer i løbet af anden halvleg.

Det var i lange perioder svært at se hvad intentionen var for hjemmeholdet, som stod i en balanceakt mellem at ville øge føringen eller holde nullet til sidste slutfløjt. FC Barcelonas målmaskine, Robert Lewandowski, gjorde heller ikke det store væsen af sig og blev skiftet ud til fordel for Raphinha, som i det 78’ende minut, til stor ærgrelse for hjemmeholdet, brændte på frit mål.

Kampbilledet forblev det samme i resten af anden halvleg, hvor høj boldbesiddelse for Barcelona ikke gav lighedstegn til flere mål. Hjemmeholdet hentede dermed tre nødvendige point i kampen om førstepladsen i LaLiga, hvor Real Madrid fortsat fører an med 28 point efter ti kampe. Status er samtidigt, at Barcelona efter Villareal-sejren er tre point fra førstepladsen med 25 point.