Niklas Gerster

Hvordan står det til med de skadede landsholdsspillere?

VM nærmer sig med hastige skridt, og som altid er skader den evigt ukontrollable bekymringsfaktor for landstrænerne. Men hvordan står det til for de danske landsholdsbejlere, som aktuelt sidder ude med skader?
TV2 Sport har i dag oplistet udsigterne for de seks landsholdsemner, som i øjeblikket er på skadeslisten, og ifølge flere kilder er der ikke den store grund til bekymring for landstræner Kasper Hjulmand.

I forsvarskæden kunne man ellers tænke, at de røde alarmklokker ville blinke, da midterforsvarsduoen Simon Kjær og Andreas Christensen er ukampdygtige for tiden. Landsholdsanfører Kjær skulle dog efter sigende være klar til at vende tilbage til AC Milans kamptrup den 22. oktober, hvor de møder Monza. Lidt værre står det til for Andreas Christensen, som forstuvede anklen i sidste uge, og det skulle tilsyneladende holde ham væk fra grønsværen i en måneds tid.

Længere fremme på midtbanen er både Christian Nørgaard og Robert Skov også skadede. Nørgaard fortalt dog til TV2 Sport i søndags, at han forventer at nå et par Premier League-kampe inden VM går løs. Robert Skov udgik i sidste Bundesligakamp for Hoffenheim, men skulle angiveligt allerede være med igen i weekendens opgør imod Schalke.

I angrebet er både Jonas Wind og Andreas Cornelius også ramt af skader. Wind har været ude siden august, men langt om længe ser han ud til at være på vej tilbage på banen. Han skulle ifølge sportsdirektøren i hans klub Wolfsburg være klar til at bidrage til holdet inden for et par uger. Cornelius udgik under opvarmningen for FCK i weekenden, men hans cheftræner Jacob Neestrup har dog udtalt, at han forventer at have ham klar igen i løbet af et par uger.

Så på trods af at flere centrale landsholdsspillere sidder ude i øjeblikket, så tyder alt på, at alle de nævnte spillere vil være fitte til VM-åbningskampen imod Tunesien den 22. november. Indtil da må man formode, at Kasper Hjulmand krydser alt, hvad der kan krydses, for at der ikke opstår andre bekymrende skader op til slutrundestart.