FCSB
A. Klynge (3), K. Kusk (7), N. Helenius (35), S. Þórðarson (58), T. Adamsen (71)
Anders Mathiasen

SIF kørte rumænere over i ensidet affære

Silkeborg IF´s kamp i aften mod rumænske FCSB var på forhånd udset til at være kampen, hvor silkeborgenserne kunne hive point hjem - måske endda en sejr. Efter to gode opgør mod henholdsvis Anderlecht og West Ham havde klubben fra Søhøjlandet for alvor fået blod på tanden for at få sat point ind på Conference League-kontoen. Skulle det blive i dag på hjemmebane mod FCSB, som ligesom SIF har 0 point på kontoen?
Sølle fire minutter skulle der gå før Silkeborg IF fik bragt sig foran mod Rumænske FCSB. Det var midtbanedynamoen Anders Klynge der efter en fornemt indlæg fra Sebastian Jørgensen let kunne lægge bolden ind forbi FCSB--målmanden, der ikke kunne gøre meget andet end blot at kigge på. Dermed var hjemmeholdet kommet foran tidligt i kampen - som man i øvrigt også gjorde mod West Ham. Denne gang skulle føringen helst holde mere end fem minutter.

Mere end fem minutter skulle der ikke gå før der var scoret igen, dog var det hjemmeholdet selv der denne gang fik bragt sig foran med 2-0. Kasper Kusk modtog bolden på kanten af feltet, hvorefter han tog chancen. Bolden blev rettet af og sejlede ind forbi en chanceløs målmand i FCSB-målet. 2-0 stod der dermed efter blot otte minutters spil på JYSK Park.

Den næste halve time skulle gå før der igen faldt mål på JYSK Park. Denne gang var det Nicklas Helenius der på et straffespark gjorde det til 3-0 efter 36 minutters spil. Straffesparket faldt efter Lukas Engel fik en støvle i baghovedet i feltet - en kendelse end ikke FCSB-folkene kunne være uenig med. Silkeborg IF havde altså gang i, hvad Kent Nielsen nok ville beskrive som en ganske godkendt kamp. Det var et Silkeborg-hold i total kontrol, da 1. halvleg var gået.

15 minutter skulle der spilles af 2. halvleg før Silkeborg IF nok engang kunne putte bolden i nettet. Denne gang var det Stefán Teitur Thórdarson, der afsluttede en velspillet omstilling, hvor først Sebastian Jørgensen spillede den ind til en storspillende Kasper Kusk, der let og elegant lagde bolden til rettet for Thórdarson, der efterfølgende kunne passere FCSB-målmanden. Blot ti minutter senere blev føringen yderligere udbygget til 5-0, da netop indskiftede Tonni Adamsen efter et flot indlæg fra Lukas Engel kunne lægge bolden ind i et tomt FCSB-mål. Feststemningen var uendelig denne oktober aften på JYSK Park.

Mere skete der ikke for alvor i aftenens kamp, hvilket betyder, at Silekeborg iF vinder med hele 5-0 over det rumænske hold FCSB. Dermed var Silkeborg tilbage i dette års Conference League i en gruppe, hvor der i høj grad stadigvæk er noget at spille for, da Anderlecht tabte 1-0 på hjemmebane til West Ham.