Europa: Champions League
FT
1 - 4
(0 - 3)
Sevilla
Dortmund
Y. En-Nesyri (51)
R. Guerreiro (6), J. Bellingham (41), K. Adeyemi (43), J. Brandt (75)
Daniel Fisker

Dortmund besejrede Sevilla med hurtig knockout

Borussia Dortmund så sig ikke tilbage, da det tyske mandskab sikrede sig en tidlig føring i Sevilla, selvom følelserne kogte over i anden halvleg, hvor værterne desperat jagtede et resultat.
Borussia Dortmund kom hurtigt ud af starthullerne på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, og Adeyemi fremtvang et gult kort til Sevilla-forsvareren Gudelj, da den 20-årige tysker stod for Dortmunds første raid mod det spanske mål. Der var heller ikke fem minutter, før Bellingham leverede en aflevering i absolut verdensklasse. Afleveringen, som mindede om et guidet missil, fandt vej til Guerreiros løbebane, hvorfor den portugisiske venstreback kunne forsøge sig fra distancen og – ved hjælp af en afretning – kunne sende bolden i netmaskerne.

Kampens første mål kunne ikke tage hverken pusten eller lydniveauet fra de fremmødte Sevilla-fans, som gjorde alt, hvad de kunne, for at hjælpe deres hold på vej mod en udligning. Sangen blandt de mest inkarnerede fans på Fonte Norte forstummede heller ikke efter 20 minutters spil, da En-Nesyri ellers blev præsenteret for et rødt kort. En VAR-gennemgang viste dog, at der blev begået et – måske to – frispark af Borussia Dortmund, før Sevilla-angriberen gjorde sig fortjent til et rødt kort.

Sevilla kom frem til deres hidtil største chance i kampen, da der var 10 minutter tilbage af første halvleg, men her takkede vikarierende Meyer i Dortmund-målet for tilliden med en fremragende refleksredning. Her viste sig dog sprækker i Dortmund-defensiven, som hidtil havde haft stort succes med at absorbere Sevillas pres og iværksætte hurtige kontraangreb.

Borussia Dortmunds kollektive indsats fortsatte i de sidste 10 minutter af anden halvleg gav pote, hvor Bellingham endda nåede at cementere sin hovedrolle i onsdagens Champions League-opgør. Den kun 19-årige midtbanegeneral formåede at lede sine holdkammerater, mens han også forsøgte at vinke energi i de medrejsende Dortmund-fans. I de døende minutter viste han også overblik og finesse, da han blev sendt i dybden, snød Gudelj med en skudfindte og sende bolden i netmaskerne med en følt ydersideafslutning.

Den kun 17-årige Dortmund-angriber Moukoko havde hidtil spillet en uheldig rolle i kampen, men i de absolut døende minutter af første halvleg fik den purunge tysker chancen igen, og denne gang kunne Bono ikke holde bolden. Sevilla-målmanden forærede derimod en nedfaldsbold til Adeyemi, som havde god tid til at flytte bolden rundt og sende den i netmaskerne. De opmuntrende tilråb var ved slutfløjtet i første halvleg afløst af en pibekoncert fra lægterne.

Selvom pibekoncerten stort set var forstummet, da spillerne kom tilbage på banen, havde lydniveauet fået et knæk. Det blev der dog rettet op på, da En-Nesyri scorede sit første mål i den igangværende sæson, hvorefter marokkaneren – uden at juble synderligt – løb tilbage til egen banehalvdel, mens Lopetegui køligt blev siddende i sit trænersæde. Få minutter senere var det tæt på, at grunden til at juble blev endnu større. Alex Telles kunne dog ikke leve op til en ellers fremragende aflevering, da han sendte bolden forbi målstolpen.

De tyske gæster kom langtfra lige så hurtigt ud af starthullerne i anden halvleg, som det var tilfældet i første halvleg. Sevilla fik derimod skabt mest i det første kvarter af anden halvleg, hvorefter danske Delaney blev sendt på banen i stedet for Rakitic. Selvom Sevilla var kommet med i kampen, og humøret var blevet genoprettet på lægterne, fik frustrationerne på banen efterhånden frit løb, hvilket blandt andet resulterede i et gult kort til både værterne og gæsterne indenfor to minutter.

Sevilla jagtede ikke desto mindre desperat endnu en udligning, og det blev udnyttet af et effektivt samspil mellem Moukoko og Brandt til at lukke og slukke i det sydspanske. Førstnævnte bevarede således sit overblik i den sidste fase af et Dortmund-kontraangreb, hvor han udså sig Brandt, som var løbet ind i Sevilla-feltet, hvor han stod totalt umarkeret til at banke det sidste søm i Sevilla-kisten, og selvom Dolberg var tæt på at bringe en lille smule spænding tilbage i kampen, kunne danskeren ikke pille ved 4-1-sejren til Dortmund.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER