H. Çalhanoğlu (45)
Kent Christensen

Inter overraskede og gjorde en ende på krisen

Det legendariske San Siro-stadion lagde hus til Champions League-rundens mest besete kamp.
Barça begyndte kampen med boldmæssig-overtag, men kampens første målchance kom dog fra Inters, Çalhanoğlu, som sparkede et af sine berygtede langskud fra distancen. På trods af Barcelonas høje boldbesiddelse formåede Inter dog ofte at flytte spillet op på Barças sidste banehalvdel, og kom med flere chancer med målpotentiale.

Kampen blev først rigtig højintens, da Inter rigtigt nok appellerede for hånd på bolden i Barcelonas felt. Uheldigvis for Inter, viste det sig, at der i samme situation var offside inden den straffesparksgivende-situation kom på tale. Intet straffespark til hjemmeholdet.

Inter formåede endnu engang at spille sig til en målgivende chance, da Correa fik frit løb og stod alene med Barças målmand, ter Stegen, som han afdriblede og scorede på. Målet blev annulleret, og Inter måtte fortsat tilkendegive sig med 0-0.

Barcelona kom trods højt boldmæssig-overtag ikke frem til de store chancer i første halvleg, og problemet var tydeligvis, at de undgik at skyde fra distancen. Çalhanoğlu, som tidligere i kampen affyrede et kanonskud på ter Stegen, gjorde det igen, denne gang gik den dog i nettet. Dermed var stillingen 1-0 til Inter, da storholdene gik til halvleg.

Anden halvleg startede, og var en kopi af kampbilledet fra første halvleg. Barcelona havde bolden, men kom ikke til de store chancer, mens Inter var mere aggressive i deres spil. Desværre for den danske Andreas Christensen måtte han udgå med ankelproblemer efter godt 55 minutter, hvortil den erfarne Gerard Pique kom på banen som erstatning.

Efter godt 66 minutter sparkede Dembele et indlæg ind i Inters felt hvor målmand, Onana, uheldigvis slog en tilfældig bold ud til Pedri, der sikkert sparkede bolden i nettet til 1-1. Målet blev dog tjekket efter i VAR-rummet, og der viste det sig, at Ansu Fati havde en hånd på bolden i en unaturlig position - sekunder efter Onanas clearing.

I kampens sidste ordinære-spilleminut så det ud til, at der var ugler i mosen i Inters felt med en hånd på bolden, men da VAR-billederne manglede entydigt beviser derpå - endte Barcelona med ikke at få et vigtigt straffespark. Inter overraskede og vandt kampen med 1-0 på San Siro.