Fodbold nyheder

Den næste Haaland afviser kontraktforlængelse

Af Kent Christensen

Superligaen ligger måske inde med en spiller, der kan blive den nye Erling Haaland.
Article image
Der var ikke mange, der ville forudsige, at FC Nordsjælland ville ligge på en førsteplads efter 11 kampe i Superligaen, i den nye sæson 2022/2023. Det er dog intet mindre end sandheden, da de i øjeblikket har indtaget førstepladsen i den bedste danske liga, med 23 point efter 11 kampe og med et enkelt point ned til Randers på andenpladsen. Men hvordan er det lykkedes de rødgule fra Nordsjælland?


Et godt bud kunne være deres to unge angribere; Ernest Nuamah og Andreas Schjelderup, hvor specielt sidstnævnte har formået at skabe overskrifter i både ind- og udland. Den 18-årige nordmand ligger øverst på topscorerlisten i Superligaen, og har vækket interessen fra flere storklubber i Europa.

Allerede i den forgangne sommer var Andreas Schjelderup tæt på at skifte til den andalusiske storklub, Sevilla, som var klar til at købe nordmanden for derefter at leje ham tilbage til Nordsjælland frem til nytår. Klubberne blev ikke enige, og det har muligvis været til stor ærgrelse for Schjelderup, der udtaler sig om muligheden for at spille i Spanien:

- Det var meget stort for mig, og det gav mig en masse selvtillid, men klubberne kunne ikke blive enige. Jeg har elsket spansk fodbold, siden jeg var lille. Det er en drøm at spille i LaLiga, men det gælder også for andre ligaer.

Og interessen er da efter sigende også at finde i andre store ligaer, hvor blandt andet Liverpool og Arsenal meldes inde i kampen om Andreas Schjelderups eftertragtede underskrift. Ifølge TV2 Norge har FC Nordsjælland forsøgt at forlænge med angriberen, der i engelske medier bliver kaldt ”den næste Haaland”. Schjelderup har dog valgt at afvise kontraktforlængelsen ifølge mediet, og er i stedet interesseret i større udfordringer.


Mere om FC Nordsjælland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik