England: Premier League
FT
6 - 3
(4 - 0)
Manchester C
Manchester U
P. Foden (8), E. Haaland (34), E. Haaland (37), P. Foden (44), E. Haaland (64), P. Foden (73)
Antony (56), A. Martial (84), A. Martial (90)
Kent Christensen

Én kamp = fire rekorder

Erling Braut Haaland fortsatte sin evige målfest i Manchester-derbyet søndag eftermiddag, og skrev sig ind i hele fire rekorder.
Den norske målmaskine, Erling Braut Haaland, har fået en nærmest uhørt god debut- og sæsonstart for Manchester City i England. Med 14 mål i bare otte kampe i Premier League og tre mål i to kampe i Champions League, topper han topscorerlisten i begge turneringer. I søndagens Manchester-derby fortsatte han de gode takter med et hattrick og to assists.

Samtlige rekorder ser ud til at skulle stå for skud, hvis Haaland fortsætter pragtpræstationerne og hele fire rekorder skrev han sig ind i, da Manchester City besejrede Manchester United med 6-3 på Etihad Stadium. Med derby-hattricket skrev han sig ind i historiebøgerne, da han nu er den første spiller til at have scoret hattricks i tre kampe i træk på hjemmebane.

Derudover blev han den første City-spiller til at score et hattrick mod United siden 1970, da Francis Lee scorede tre mål i en 4-1-sejr på Old Trafford i 1970. Haaland kan samtidig prale af at være den næstyngste City-spiller til at score i en Premier League Manchester-derby. Den yngste er stadig Kelechi Iheanacho, som scorede på Old Trafford i 2016, da han kun var 19 år og 243 dage.

Den fjerde og sidste rekord er hans fem målinvolveringer, da der aldrig har været en spiller, som har haft en indflydelse på fem mål i en enkelt Manchester-derby kamp.