Danmark: Superligaen
FT
1 - 0
(0 - 0)
FC København
AGF
L. Lerager (82)
Henrik Varbøl Andersen

Debut sejr til den nye Løve-chef Neestrup

De forsvarende mestre fik tre tiltrængte point på kontoen med en smal 1-0 sejr over AGF.
Uwe Rösler overraskede en smule med sine 11 udvalgte i Parken, da han smed svenske Kevin Yakob op på toppen som makker til Patrick Mortensen, hvilket gav plads til Mads Emil Madsen igen på midtbanen. Hos hjemmeholdet tiltrak den nye chef Jacob Neestrup sig et naturligt stort fokus, og snakken om krise skulle stoppes.

Det var gæsterne som lagde bedst fra land. En spillelysten Mads Emil Madsen dirigerede og oppe foran skabte en bevægelig Yakob problemer for den københavnske defensiv. Der var dog ikke de store chancer at skrive hjem om i det første kvarter.

Det var nu heller ikke et specielt skræmmende FC København hold, som havde svært ved at få fat i bolden, og når de endelig havde den, så spillede de ofte på tværs og for langsomt. Der var ikke meget fornyelse at få øje på, og heller ikke nogen umiddelbar reaktion efter Thorup fyringen.

Da ingen af holdene havde fundet det gode offensive spil frem, så kunne de passende gå til pause med 0-0.

I pause interviewet konstaterede Jacob Neestrup også knastørt, at der hurtigst muligt skulle laves om på det halv sløve FCK-spil. Det var en smule bedre i indledningen, og efter små 15 minutters spil forsøgte Daramy sig og derefter Elias Jelert, men i begge tilfælde storspillede Jesper Hansen i AGF-målet.

Med 13 minutter igen burde Thomas Kristensen have sendt gæsterne i front, da han mødte et perfekt indlæg fra Eric Kahl. Men den stærke forsvarsspiller ramte på underligvis ikke bolden, som FCK-målmand Matthew Ryan nemt kunne samle op.

Lukas Lerager skulle kun bruge små to minutter på banen før han fik Parken op og stå. Den stærke midtbanespiller mødte en tværbold ved kanten af feltet, og sendte kuglen ind bag Jesper Hansen til en forløsende 1-0 føring.

Hele ti minutter havde dagens dommer Jacob Sundberg valgt at lægge til opgøret. Det skyldtes et par afbrydelser efter, at FCK-fans havde fyret pyroteknik af ad flere omgange.

Kort før tid fik FCK-fansene en alvorlig forskrækkelse, da Carlos Zeca faldt til jorden. Det stod ret hurtigt klart, at der formentlig var tale om en alvorlig knæskade til grækeren, som måtte bæres fra banen.

Hjemmeholdet fik dog lukket ned, og holdt den smalle føring tiden ud, og dermed endte det med en nærmest perfekt debut til Neestrup som chefen af Parken.