K. Kusk (37), N. Helenius (50)
A. Jacobsen (69)
Anders Mathiasen

Silkeborg sled sig til smal sejr over AC Horsens

Silkeborg IF tog hjemme på JYSK Park imod oprykkerne fra AC Horsens, der på nuværende tidspunkt befinder sig på en sjetteplads, mens hjemmeholdet fra Silkeborg ligger på fjerdepladsen. Med en sejr over Horsens, kunne Silkeborg rykke sig op på tredjepladsen, mens Horsens kunne bevæge sig forbi både Silkeborg og AGF i tabellen.
Det var fra start tydeligt, hvilken kamp det ville blive. Det var et hjemmehold, som havde bolden størstedelen af tiden, mens AC Horsens en sjælden gang imellem truede med omstillinger. Halvvejs igennem første halvleg hed boldbesiddelsen 85%/15% i hjemmeholdets favør, hvilket beskrev kampens forløb meget akkurat. Hjemmeholdet havde bolden uden for alvor at komme frem til nogen store chancer.

Efter 37 minutter fik Silkeborg efter et markant spilovertag hul på bylden. Det skete da Kasper Kusk på elegant og overlegent vis lagde bolden ind bag Horsens-målmanden Delac. Bolden faldt for fødderne af Kusk efter fint indspil fra højrebacken Oliver Sonne, hvorefter der var lidt rod i Horsens-organisationen, der medførte, at bolden havnede ved Kusk, der let og elegant lagde bolden ind til 1-0. Et forløsende mål for hjemmeholdet, der nu betød, at Horsens blev nødt til at komme længere frem på banen, hvis man ville have noget med fra opgøret.

Efter 46 minutter var hjemmeholdet nødsaget til at lave en udskiftning, som man ikke havde håbet på. Det var nemlig den faste sikre sidste skanse Nicolai Larsen, der blev skadet efter et sammenstød med Tobias Salquist, hvor Larsen landede på skulderen. Godt så det ikke ud, og ind i stedet kom den blot 17-årige Aske Andresen til sin debut for Silkeborg IF - noget han noget ikke havde regnet med, da han stod op i morges.

Efter blot fem minutters spil i anden halvleg, fik hjemmeholdet fra sig foran med 2-0. Det var Silkeborgs topscorer Nicklas Helenius, der efter en god indspilning af Lukas Engel kunne lægge bolden ind bag Horsens-målmanden. En lille sparkefinte forbi en forsvarsspiller og så var målet frit for den erfarne angriber, der har haft lidt problemer med at finde netmaskerne på det seneste - det havde han ikke i dag.

Med 20 minutter tilbage af opgøret, fik AC Horsens bragt spænding tilbage i opgøret. Det skete da Horsens-angriber Anders Jacobsen modtog bolden på kanten af feltet, vendte om og bankede bolden ind forbi en chanceløs Andresen i Silkeborg-målet. Målet faldt efter en periode, hvor Horsens kom frem til flere gode muligheder, men det var et Silkeborg-hold, der trak sig længere tilbage på banen.

Mod kampens slutning skete der ikke mere af nævneværdig kommentar. Dermed vandt Silkeborg IF hjemmebaneopgøret mod AC Horsens med 2-1 i en kamp, der endte med at blive mere besværlig end silkeborgenserne havde regnet med.