Fodbold nyheder

Denne artikel er sponsoreret

Proteiner, Kulhydrater og Fedt i Fodbold

Af Torsten Brix

Kulhydrater: Hvad er det og hvorfor skal man have fokus på dem?
Article image
Kulhydrater er et af de tre vigtigste makronæringsstoffer (sammen med fedt og proteiner). De er afgørende for et godt helbred og spiller en vigtig rolle i mange kropsfunktioner. Kulhydrater består af sukkermolekyler og kan være enten simple eller komplekse. Simple kulhydrater findes i forarbejdede fødevarer som slik og bagværk, mens komplekse kulhydrater findes i sunde fødevarer som frugt, grøntsager og forskellige former for fuldkornsprodukter. Kulhydrater er et vigtigt stof, som man ikke bør nedprioritere, men hvis man ikke rigtig ved noget om hvorfor man som menneske har behovet for dem, eller hvordan man bedst indtager dem, så kan det være svært. Hvis du vil vide mere om kulhydrater og vigtigheden af dem, så læs med.


Hvad gør kulhydrater godt for?
Kroppen nedbryder alle kulhydrater til sukker, som derefter bruges til energi. Komplekse kulhydrater er længere tid om at blive nedbrudt, så de giver en langsom og konstant energikilde. Derfor anbefales komplekse kulhydrater ofte til atleter eller personer, der har brug for vedvarende energi i løbet af dagen. Det er vigtigt for et godt helbred at indtage nok kulhydrater, så sørg for at inkludere dem i din kost, på en gennemtænkt og sikker måde, så du kan være sikker på at du får det helt rigtige indtag af dem.

Hvor kan jeg lære mere om kulhydrater?
Hvis du går op i din kost og gerne vil lære mere om kulhydrater, så læs bodylabs guide her eller brug din computer eller smartphone, til at søge dig frem flere oplysninger. Ved at bruge Google kan du lynhurtig finde et overvældende antal hjemmesider, blogindlæg og artikler, som alle beskæftiger sig med og informere om, hvad kulhydrater er og hvad de gør godt for. Du kan også prøve at kigge forskellige fitnessmagasiner og hjemmesider igennem, da de ofte har indslag eller artikler om dette emne.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik