Europa: Champions League
FT
3 - 0
(2 - 0)
Dortmund
FC København
M. Reus (35), R. Guerreiro (42), J. Bellingham (83)
Louis Andersen

FCK skal betale 300.000 kroner!

FC København har fået en bøde på 300.000 kroner for fansenes opførsel i Dortmund tidligere på måneden.
Fanuroligheder i forbindelse med FC Københavns Champions League-udekamp mod Dortmund, den 6. september. kommer nu til, at kostede hovedstadsklubben 300.000 kroner. Det melder UEFA.

Samtidigt med bøden får københavnerne også en betinget dom, som forhindrer klubben i at sælge billetter til holdets udekampe i Europa, hvis der inden for det næste år igen opstår fanuroligheder ved en af klubbens europæiske kampe.

Urolighederne
Både før og under kampen i Dortmund blev der afbrændt og kastet med fyrværkeri, hvilket har fået politiet i Dortmund til at oprette og efterforske 27 forskellige sager. Fyrværkeri-afbrændingerne skete både i Dortmunds og FCK’s fanafsnit.

Formodede Dortmund-fans forsøgte at trænge ind på FCK-tilhængernes fanafsnit før kampen, hvilket fik danske fans til at kaste fyrværkeri den anden vej. En enkelt person kom ifølge politiets viden lettere til skade, mens en politibetjent blev ramt af fyrværkeri. Betjenten slap nådigt og kom ikke til skade.

Udover afbrændingerne af fyrværkeri er der også blevet oprettet 12 sager om vold i forbindelse med kampen. En enkelt sag om vold mod en betjent og en enkelt sag om hærværk er også blevet oprettet.

Også straf til Dortmund
Da kampen var færdig spillet, forsøgte 50-100 Dortmund-fans ifølge det lokale politi at nærme sig de busser som skulle fragte de danske tilskuere hjem igen. Af den grund sammen med afbrændingen af fyrværkeri, straffes Dortmund med en bøde i samme størrelsesorden som FCK.

Dortmund risikerer også at skulle lukke et fanafsnit med plads til mindst 6000 tilskuere, hvis der skulle opstå uroligheder til en af holdet hjemmekampe de næste to år.

I den mindre afdeling har FCK også fået en bøde på lige i underkanten af 40.000 kroner for "ukorrekt brug" af kampbanen i forbindelse med træningen på stadion dagen før kamp.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER