Louis Andersen

Stor kritik af danske VM-trøjer!

De nye danske VM-trøjer har vagt opsigt i hele verden med deres kritik mod VM-slutrunden i Qatar og bliver godt modtaget de fleste steder. Dog ikke hos værterne selv.
I går kom det frem, at Danmarks nye trøjer og specielt 3. trøjen er et skjult budskab med kritik rettet mod de kommende VM-værter Qatar og deres behandling af de migrantarbejdere som har mistet livet under konstruktionen af de nye stadioner til slutrunden. Nu har komitéen for planlægning af VM i Qatar i år, SC, svaret på den kritik af VM-slutrunden, som Danmarks landsholdstrøjer, der er designet af Hummel, er et udtryk for:

- Vi afviser helhjertet trivialiseringen af vores ægte engagement i at beskytte sundheden og sikkerheden for de 30.000 arbejdere, der har bygget stadioner og andre turneringsprojekter, lyder det i en udtalelse fra SC ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

- Det samme engagement udvider sig nu til 150.000 arbejdere på tværs af forskellige opgaver under turneringen og 40.000 arbejdere i servicebranchen.

"Omvandrende sørgebind"
De nye trøjer som for første gang blev brugt i Nations League-kampene mod Kroatien og Frankrig har fået et noget anderledes udtryk end normalt. Trøjerne har fået nedtonede logoer og der er nærmest ingen kontrastfarver og det skal ses som en kritik rettet mod værterne. Det fortalte Morten Lund, der er sponsoransvarlig i Hummel, onsdag:

- Den sorte trøje skal man se som et omvandrende sørgebind, som viser respekt til de tusindvis af migrantarbejdere, der har mistet livet, så Qatar kan afholde VM. Den viser også respekt til de efterladte, sagde han.

SC med opfordring til DBU
SC bestrider udsagnet fra Hummel om, hvor mange migrantarbejdere der har mistet livet i arbejdet med at gøre klar til slutrunden i ørkenstaten.
Arrangørerne af slutrunden udtaler også, at man har haft en transparent og robust dialog med DBU om de bekymringer, som der er blevet rejst:

- Forpligtelsen bør altid handle om, at lande skal gøre mere for at beskytte folks rettigheder over hele verden - herunder i Danmark. Komitéens arbejde er anerkendt af adskillige aktører inden for det internationale menneskerettighedssamfund som en model, der har accelereret og forbedret liv.

- Som i alle andre lande er fremskridt inden for denne slags problemer en rejse uden en målstreg, og Qatar er engageret i denne rejse.

Komitéen opfordrer desuden DBU til at tænke over, hvordan de kommunikerer med Hummel. Vi opfordrer DBU til præcist at formidle resultatet af deres omfattende kommunikation og samarbejde med SC, og til at sikre, at det kommunikeres til deres partnere hos Hummel, lyder det i udtalelsen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER