ALT om VM

Fodbold nyheder

Kasper Dolberg – SMIL

Af Torsten Brix

Indkast.dk har talt med EM-helten, der var på alles læber efter en ”Dobbelte Dolberg” til EM og efter målet imod Frankrig, som optakt til VM2022.
Article image
26 minutter og 29 sekunder var der spillet på Johan Cruiff Arena i Amsterdam, da Kasper Dolberg sparkede kampens første mål ind i EM-ottendedelsfinalen imod Wales. Efter godt samspil med kometen Mikkel Damsgaard kunne Dolberg vise sine unikke afslutningsfærdigheder og lade sig hylde. Som Jesus-figuren i den fodboldgale by – Rio de Janeiro – stod Kasper Dolberg med armene vandret ud til siden med næsten samme forstenede ansigtsudtryk som ”Christo Redenfor”.


Samme udtryk havde han også et år senere, da han igen efter godt sammenspil med Damsgaard kunne fremvise en behersket afslutning og bragte det danske landshold foran imod verdensmestrene fra Frankrig – på et stemningsfyldt PARKEN.

Begge gange var der ikke meget begejstring eller smil hos Dolberg og det på trods af, at hans mor Kirsten for nogle år siden opfordrede ham til at smile mere, når han scorede mål. Det gjorde den blonde angriber heller ikke denne gang. Senere i EM-kampen var der mere jubel, da han scorede til 2-0.

På 29-årsdagen for den danske EM-triumf i Sverige var det ikke folkehelten Christian Eriksen, der blev hyldet for at være tilbage på stadion i Amsterdam, men derimod knægten fra Voel, der fik en altafgørende rolle, da Yussuf Poulsen var blevet skadet. Dolberg var - efter en start på EM-slutrunden med meget tid på bænken - kommet i de danske hjerter, men også blevet manden, der knuste de walisiske hjerter, som Mirror beskrev det. Dolberg er dog ikke nogen hjerteknuser, når man taler med ham, og det næsten selvudslettende væsen taler ikke i de store overskrifter, som andre angribere gør. Om tiden i Ajax siger han til Indkast.dk:

- Jeg synes altid, at jeg har spillet med gode spillere og jeg er altid blevet sammenlignet med mange gode spillere. Det blev jeg også i Ajax, hvor jeg også blev sammenlignet med rigtig dygtige spillere. Jeg har altid haft dygtige trænere, som har kunnet noget forskelligt, så måske er det derfor, at jeg er blevet så komplet en spiller. Altså fordi jeg har haft så forskellige trænere med forskellige måder at tænke på og byde ind med. Rent teknisk, taktisk og fodboldforståelsesmæssigt så bliver man en komplet spiller i Ajax. Hvis man ikke får alt med fra Ajax, så får man i hvert fald rigtig meget med.

33 Ajax-mål blev det til, inden han skiftede til Nice, men det blev aldrig ”nice”, selvom han, mens han var i klubben, sagde til Indkast.dk:


- Nice er et dejligt sted, og jeg er meget glad for det. Det er en fed klub med masser af gode spillere og et lækkert stadion. Jeg har endelig fundet mig et hus at bo i, så det hele er rigtig godt. Det har været et godt skifte for mig. Det har givet selvtillid at spille hver weekend. Det gør meget for en fodboldspiller. Den helt store forskel, efter mit klubskifte og i forhold til min fremtid, er, at jeg formentligt kommer til at spille en masse i Nice. Bare det at prøve noget nyt efter jeg har været fire år i Ajax. Det har været fedt og været det helt rigtige indtil videre.

Tiden i Nice havde ellers på det tidspunkt været lidt skadesplaget. Han var tre år i Nice, og det blev til 24 mål i 85 kampe, men han var bedst i starten af opholdet. Herefter blev han ramt af en blindtarmsbetændelse, lige efter han var kommet tilbage fra en anden skade.

Efter tre år i Nice tog Dolberg i sommeren 2022 til Sevilla på et lejeophold med en købsoption, og det er ikke hvem som helst, der kommer til den sydspanske klub. Dolberg er fortsat det tolvte dyreste Ajax-salg foran navne som Christian Eriksen, Zlatan Ibrahimovic, Daley Blind og Jan Verthongen. Derudover kunne Dolberg jo prale af at have selveste Dennis Bergkamp som personlig træner i Ajax og han har tidligere fået store ord med på vejen. Efter han blev den danske EM-helt imod Wales, beskrev L’Équipe det på følgende måde:

- Danmark vandt komfortabelt i ottendedelsfinalen lørdag aften, især takket være dobbelt op fra Kasper Dolberg. Eventyret fortsætter for Danmark. De var presset i det første kvarter mod Wales, men derefter dominerede danskerne kampen i Amsterdam og vandt med 4-0. EM-debutanten Kasper Dolberg blev symbolet på det danske kollektivs styrke ved at score to gange.

Dermed vandt Danmark deres første knald eller fald-kamp siden 1998, og landstræner Kasper Hjulmand storroste også sin målhelt overfor Ritzau:

- Vi har en topangriber i Kasper Dolberg. Jeg så ham allerede som knægt, da han havde den sæson som 20-årig, hvor han hamrede kasser ind for Ajax. Vi så et top-, top-, toppotentiale for en angriber. I efteråret spillede jeg med Kasper, alt det jeg kunne. Han har haft en problematisk tid med skader, corona og alt muligt, men han er kommet godt igen.

Dolberg kom igen og lyste op på den smukke danske fodboldaften, efter minderne fra Eriksens skrækkelige uheld stadigvæk sad i alle. Men alligevel tog han det hele med sindsro, da Indkast.dk spurgte til hans situation på landsholdet:

- Angriberne på det danske landshold kan vidt forskellige ting, så hvem, der spiller, afhænger meget af, hvem vi møder. Men hvis jeg bliver ved med at score mål, så kan landstræneren vel ikke se uden om mig…

I PARKEN scorede Dolberg så i Danmarks sidste testkamp inden VM2022, og måske vil han smile mere i fremtiden, når han scorer – ligesom mor Kirsten gerne vil have det…Mere om Kasper Dolberg

Mere om Sevilla

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik