Fodbold nyheder

U21-træner: Vi får meget ros

Af Louis Andersen

Når den danske U21-landstræner Jesper Sørensen er ude i klubberne og besøge spillerne, møder han en stor respekt omkring dansk talentudvikling.
Article image
Ritzau-Scanpix
Den danske U21-landstræner Jesper Sørensen møder en stor begejstring for den danske talentudvikling, når han besøger sine spillere rundt omkring i de udenlandske fodboldklubber.


- Der bliver lavet god talentudvikling i Danmark. Det gør der. Jeg har brugt en periode til at besøge spillere i udenlandske klubber. Der får vi meget ros. Jeg bliver ikke mødt med forbløffelse, men alligevel med stor respekt for det, der foregår i dansk talentudvikling. De bliver endnu mere overraskede, når jeg fortæller, hvor mange vi er i Danmark, siger Sørensen ifølge B.T.

Han påpeger, at der er endnu flere talenter på vej op i rækkerne.

- Det stopper jo ikke her. Der er flere på vej. Vores U19-landshold er interessant og spændende. Vi har lige set vores U17-landshold nå en EM-kvartfinale. Der er virkelig dygtige talenter på vej. Der bliver gjort et godt arbejde i klubberne i det daglige, siger Jesper Sørensen.

Et eksempel på det gode arbejder er 19-årige Rasmus Højlund fra Atalanta, som i denne uge er samlet med A-landsholdet og tilmed fik debut torsdag aften, da han sammen med resten af landsholdet spillede ude mod Kroatien.

- Det er flot af Rasmus, der har været i en eksplosiv udvikling på kort tid. Det er ret unikt. Det er ikke første gang, at det sker. Jesper Lindstrøm var også med os i starten, inden han røg op. Sådan er det, siger Sørensen.

U21-landsholdet møder Kroatien fredag klokken 18 i den første af to kampe om en billet til EM næste år.

Mere om Danmark U21

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik