Daniel Fisker

Mbappé eller Haaland? Scholes og Henry er enige

Paul Scholes og Thierry Henry er enige i den vel nok største talentdebat i vores tid.
I årevis har man diskuteret, om Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi er verdens bedste fodboldspiller. De to aldrende superstjerner kan dog have fundet deres afløsere i Kylian Mbappé og Erling Haaland. Den henholdsvis 23-årige og 22-årige duo er således allerede på langt de flestes læber.

Også blandt eksperter og tidligere fodboldspillere diskuteres det, om man står bag Mbappé eller Haaland. Premier League-legenderne Paul Scholes og Thierry Henry har også givet deres besyv med, og de er enige om, at 23-årige Mbappé er bedre end den nyetablerede Manchester City-profil.

- Jeg ville vælge Mbappé, udtaler Paul Scholes ifølge Daily Star.

- Jeg synes, at han har mere i sit spil. Han er ikke kun en boksangriber. Han kan gå bredt, han kan drible forbi folk, han er hurtig og han er i stand til at lægge 1-2-afleveringer.

- Haaland er f***ing fantastisk, I må ikke misforstå mig, men han er kun en målscorer, er han ikke?

Henry er enig med sin tidligere Premier League-kollega. Arsenal-legenden mener også, at landsmanden er bedre end Haaland, som er godt i gang med at slå sit navn fast med syvtommersøm i Premier League.

- Mbappé kan skabe og afslutte. Haaland skaber ikke noget – han afslutter.

- Mbappé kan spille på højrekanten og på venstrekanten. Han kan spille i midten. Haaland kan kun spille i midten.

- Han er en pragtfuld spiller, og de kunne have vundet Champions League sidste år med ham. Hvis det var ham, der stod for enden af de chancer, de missede, ville de have scoret en eller to.

- I øjeblikket har Mbappé stadigvæk min stemme.

Selvom Haaland her har to stemmer imod sig, så har han uden tvivl gjort eventuelle kritikere tavse. Den målfarlige nordmand har således scoret 11 mål i de første syv kampe for ”The Citizens”, mens Mbappé foreløbig må ”nøjes” med syv mål i syv kampe.