Fodbold nyheder

Det engelske fodboldforbund:
LGBTQ+-par retsforfølges ikke til VM i Qatar

Af Niklas Gerster

FA som er fodboldforbundet i England har været i tæt dialog med VM-arrangørerne, og hævder at LGBTQ+-par, godt vil kunne føle sig sikre ved at drage til Qatar til vinter.
Abaca/Ritzau Scanpix
Abaca/Ritzau Scanpix
Ifølge det engelske medie The Guardian skulle det engelske fodboldforbund FA have fået sikring fra VM-arrangørerne i Qatar på, at LGBTQ+-par vil kunne holde i hånd og bære regnbueflag til slutrunden, uden at det bliver straffet. Det siger Mark Bullingham som er administrerende direktør hos FA.


I Qatar er homoseksualitet ulovligt, og dette har naturligvis skabt bekymring iblandt LGBTQ+-fodboldtilhængere omkring, hvorvidt det er sikkert for dem at drage til den verdensomspændende begivenhed i Qatar. Det engelske fodboldforbund nedtoner nu noget af bekymringen, da de siger, at de har haft en tæt dialog med VM-arrangørerne i Qatar over de sidste seks måneder omkring diverse retningslinjer for LGBTQ+-personer.

I går blev det desuden også annonceret, at Englands anfører Harry Kane kommer til at bære et anti-diskriminations armbind til slutrunden som en del af englændernes ønske om at markere et fokus på menneskerettigheder. I samme ombæring blev Bullingham forholdt, hvorvidt engelske LGBTQ+-fans ville kunne blive arresteret for at holde i hånd til slutrunden:

- Vi har stillet alle den slags spørgsmål til myndighederne i Qatar i løbet af de sidste seks måneder. Men de love du refererer til, vil blive suspenderet i en periode før VM, så handlingerne du refererer til, vil ikke blive betragtet som ulovlige.

Bullingham pointerer således at fodboldforbundet har forhørt sig omkring rettighederne og sikkerheden for mennesker med LGBTQ+-baggrund ned til mindste detalje. I forlængelse heraf understreger han dog også vigtigheden af, at man udviser respekt over for landets kultur, hvis man vælger at rejse dertil. Dette understreges med følgende bemærkning, som er et svar fra en af arrangørerne på, hvorvidt det vil være godtaget at medbringe regnbueflag til slutrunden:

- Ja helt sikkert. Så længe at der ikke er nogen, som beklæder en moske med flagene. Det var et af de eksempler, som vi blev givet, som en måde at udvise manglende respekt på. De er blevet fuldstændigt orienterede omkring at være meget tolerante og til at handle på den rette måde.

Mere om Harry Kane

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Inter - Barcelona