Fodbold nyheder

Barcelona har fået styr på økonomien

Af Kent Christensen

Meget tyder på at Barcelonas præsident, Joan Laporta, og hans ledelse har rettet op på økonomien i klubben.
Article image
Hvis der er én klub hvis omtale har fyldt meget i pressen i sommerens transfervindue, er det FC Barcelona. De har haft ry for at være centimeter fra konkurs, og lignet en klub, som kunne have figureret i et afsnit af luksusfælden. Men hvis man kigger på regnskabet for sidste sæson, så tegner der sig et helt andet billede af, hvordan den økonomiske situation i klubben i virkeligheden er.


I går godkendte Joan Laporta og hans ledelse et regnskab for sæsonen 2021/2022, og det viser indtægter på 7,5 mia. kroner, samt et overskud på næsten 750 mio. kroner. Det må altså siges at være en stor bedrift af præsidenten, som stolt kan levere et regnskab, der viser tydeligt overskud.

Man fristes til at spørge hvordan i alverden det er lykkedes. Hovedforklaringen ligger i, at man i klubben har valgt at sælge 10% af tv-rettighederne, samt sælge 49% af produktionsselskabet Barca Studios.

Derudover vedtog Barça-bestyrelsen også budgettet for sæsonen 2022/2023. Her forventer bestyrelsen indtægter på 9,4 mia. kroner, samt et overskud på 1,8 mia. kroner.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Inter - Barcelona