Fodbold nyheder

Xavi løfter sløret for Lewandowski-overraskelse

Af Daniel Fisker

Det er ikke på banen, at Robert Lewandowski har overrasket sin nye træner, Xavi.
Article image
Sommerens tranfservindue var særdeles travlt i Barcelona, som samtidig befandt sig i et økonomisk stormvejr. Barca købte Raphinha, Jules Koundé og Robert Lewandowski for i alt 1,14 milliarder kroner, mens Franck Kessié, Andreas Christensen, Héctor Bellerín og Marcos Alonso alle gjorde deres indtog på Camp Nou på frie transfers.


Lewandowski fyldte 34 år, da han havde været Barcelona-spiller i godt og vel en måned, hvorfor man kunne spørge sig selv, om alderen var begyndt at trykke den polske målmaskine, som havde tilbragt syv år i Bayern München, hvor han nåede at score 344 mål i 375 kampe.

Den første tid i Barcelona tyder dog ikke på, at Lewandowski har efterladt sin målnæse i det sydtyske. Barcas nye stjerneangriber har foreløbig leveret otte mål i seks La Liga-kampe, men det er ikke på banen, at Lewandowski har overrasket sin nye træner, Xavi.

- Det, der overraskede mig, er hans menneskelige kvaliteter. Han er en ultimativ professionel, udtaler Xavi ifølge Mirror.

- Vi var ikke i tvivl om hans sportslige kvaliteter.

Lewandowskis gode start har også afspejlet sig i Barcas pointhøst. Den catalanske storklub indtager en øjeblikkelig andenplads i La Liga, hvorfra der er to point op til ærkerivalerne fra Real Madrid. Til gengæld topper Lewandowski topscorerlisten foran Real Betis-angriberen Borja Iglesias og Celta Vigo-angriberen Iago Aspas, som er de nærmeste forfølgere.

Mere om Robert Lewandowski

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Inter - Barcelona