Spanien: La Liga
FT
4 - 1
(1 - 1)
Real Madrid
Mallorca
F. Valverde (45), V. Júnior (72), Rodrygo (89), A. Rüdiger (90)
V. Muriqi (35)
Anton Kirkegaard

Pelé og Neymar forsvarer Vinicius efter racistiske udtalelser fra fodboldpræsident

Vinicius Jr. var offer for racisme i kampen mellem Real Madrid og Mallorca, men bliver bakket op af sine landsmænd.
Den 11. september mødtes Real Madrid og Mallorca på Santiago Bernabéu. Real Madrid vandt kampen 4-1, men det var ikke resultatet der tog overskrifterne. Vinicius Jr. skulle efter sigende have blevet kaldt racistiske tilråb, og som modsvar dansede brasilianeren foran Mallorca-fansene efter sin scoring. Jubelscenen blev kritiseret af Pedro Bravo som er præsident for de spanske fodboldagenter.

- Man skal respektere sine modstandere. Når du scorer et mål, hvis du vil danse samba, skal du tage til sambodromo i Brasilien. Du skal respektere dine kammerater og holde op med at spille aben, sagde Bravo til tv-showet El Chiringuito.

Vinicius Jr. har siden modtaget opbakning fra sine holdkammerater, heriblandt Bruno Guimarães som sagde følgende på sociale medier.

- Denne idiot skal arresteres! Ingen undskyldninger. Hvis en fyr siger det her på live-tv, så forestil dig, hvad han siger, når han ikke er det. Ufatteligt, hvis denne fyr ikke bliver fængslet."


Neymar bakkede ligesom Guimarães også Vinicius op på sociale medier

- Drible, dans og vær dig selv! Glad som du er. Gør det, min dreng, næste mål vi danser!


Det brasilianske fodboldikon Pelé videregav også sit syn på situationen.

- Fodbold er glæde. Det er en dans. Det er en rigtig fest. Selv om racisme stadig eksisterer, vil vi ikke lade den forhindre os i at fortsætte med at smile. Og vi vil fortsætte med at bekæmpe racisme på denne måde: ved at kæmpe for vores ret til at være lykkelige, skriver Pelé på Twitter.


Vinicius Jr. Hr ifølge ham selv før hørt racistiske tilråb, blandt andet fra Barcelona-fans i 2021.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER