Fodbold nyheder

England: Championship
FT
1 - 2
(0 - 1)
Huddersfield
Wigan
T. Lees (76)
W. Keane (25), C. Lang (82)

Nægter at hylde afdød dronning

Af Louis Andersen

Irske James McClean ville ikke være med, da holdkammeraterne skulle mindes afdøde dronning Elizabeth.
Article image
Ritzau-Scanpix
Den irske fodboldspiller James McClean har aldrig lagt skjul på, at han er republikaner og drømmer om et samlet Irland uden britisk tilstedeværelse i Nordirland. McClean har flere gange før skabt kontroverser med sine protester, mod det han mener er et britisk overherredømme.


Og nu er den gal igen. Tirsdag aften var det meningen, at McClean der til daglig spiller for Championship-klubben Wigan Athletic, sammen med med- og modspillere skulle afholde et minuts stilhed for afdøde Dronning Elizabeth inden opgøret mod Huddersfield.

Meningen var, at spillerne skulle stå arm i arm, men det blev altså uden deltagelse fra McClean, som valgte at stå for sig selv ved siden af sine holdkammerater. Det har utvivlsomt skabt vrede hos royalister rundet om i landet, men der er også dem som hylder protesten fra McClean.

Blandt dem finder man den irske bokser Declan Geraghty, som valgte at dele et billede af McClean, da han stod ved siden af sine holdkammerater ledsaget af teksten 'den mand er en legende'. McClean valgte siden selv at dele samme billedet.

McClean er irsk landsholdsspiller, men er født nordirske Derry, der igennem tiden har været skueplads for nogle af de værste uroligheder i Nordirlands historie. Dette havde på forhånd givet indikationer til, at han ikke ville hylde dronningen.

McClean har tidligere i karrieren skabt vrede reaktioner, i hver eneste sæson har han nægtet at bære den såkaldte 'poppy', en symbolsk valmue af papir, som engelske klubber sætter på trøjen til 'Remembrance Day' 11. november, hvor man mindes de tropper, der mistede livet i første verdenskrig. Igennem tiden er 'poppyen' dog kommet til at repræsentere alle britiske soldater, der har mistet livet i konflikter også i Nordirland, det er derfor James McClean nægter.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Inter - Barcelona