Paulinho (26), S. Kaba (30), Evander (52), X Evander (67), G. Isaksen (67), E. Sviatchenko (72)
Asbjørn Steffensen

FC Midtjylland skabte KÆMPE sensation i Europa League!

FC Midtjylland leverede torsdag aften et af de største resultater i en kamp af et dansk hold i europæisk fodbold.
MCH Arena i Herning var fyldt godt op torsdag aften, da det italienske storhold, Lazio, havde taget turen til Danmark for at møde FC Midtjylland i anden gruppekamp i Europa League.

Men hverken Lazio, FC Midtjylland eller fansene på stadion havde vel forudset, hvad der skulle ske de næste 90 minutter.

Hjemmeholdet lagde godt fra land og pressede det italienske hold. Efter 26 minutters spil gav det pote, da Paulinho efter en smule panik i Lazios felt gav bolden det sidste stød over stregen og sendte hjemmeholdet i front.

Blot fire minutter fordoblede midtjyderne føringen, da Sory Kaba modtog en præcis bold i feltet af Anders Dreyer og sikkert sparkede kuglen i kassen.

FC Midtjylland kunne noget overraskende gå til pause med en 2-0-føring.

Anden halvleg var bare syv minutter gammel, da Gustav Isaken flot driblede forbi Lazios midterforsvar og blev fældet. Evander skulle tage sig af straffesparket og skuffede ikke. 3-0 til Ulvene.

Lazio måtte svare igen, og det gjorde de ved at skifte Sergej Milinkovic-Savic på banen. Blot tre minutter efter sin indskiftning reducerede han for udeholdet på et afrettet langskud.

I det 67 minut Isaksen tog endnu en dribletur, og endnu engang lykkedes det for den hurtige kantspiller, der igen fik tilkendt et straffespark. Denne gang blev Evanders forsøg snuppet af målmanden, men Isaksen var hurtig over riposten og scorede til utrolige 4-1.

Med 20 minutter igen dukkede Erik Sviatchenko op ved bagerste stolpe og slog det sidste søm i Lazios kiste ved at score til 5-1 på et oplæg af Evander.

FC Midtjylland skaber et historisk resultat for dem selv og dansk fodbold med 5-1-sejr i Herning over italienske Lazio og kunne juble højt og længe med klubbens ellevilde fans.