Louis Andersen

Schmeichel advaret: Du skal gøre det bedre!

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er bestemt ikke i kridthuset hos den franske presse.
Kasper Schmeichel er og har længe været førstevalg mellem stængerne på det danske landshold. Men på hans nye klubhold Nice skal danskeren måske til at kigge sig lidt ekstra over skuldrene.

Den franske avis L’Eqiupe skriver, ifølge Ekstra Bladet, efter søndagens nederlag til Monaco, at Schmeichel har fået en meget skuffende start i det sydfranske:

- Han har været usikker siden ankomsten til Nice, og den danske målmand viste sig igen passiv ved monegaskernes scoring. Han blev hentet for at hjælpe med Marcin Bulkas udvikling, men han er nødt til at gøre det bedre, hvis han skal holde fast i det nuværende hierarki.

- Det var ikke den position, hvor Nice havde mest brug for at forstærke sig. Marcin Bulka havde allerede forberedt sig på rollen som førstevalg, og han ligner allerede en, der er klar til rollen. Men den sydfranske klubs ledelse og Lucien Favre var ikke i tvivl: Der var brug for en rutineret målmand for at sikre en glat overgang, før den unge polak tildeles det store ansvar.

Kasper Schmeichels svære start i Frankrig blev nok heller ikke forbedret af, at hans træner Lucien Favre efter 3-0-nederlaget til Marseille den 28. august udtalte, at hans førstevalg på transfermarkedet havde været schweiziske Yann Sommer, som dog valgte at blive i han nuværende klub Mönchengladbach.

Schmeichel mangler efter seks runder af ligaen stadig at præstere og vise det topniveau, der har kendetegnet ham i mange år. L’Eqiupe skriver også, at Schmeichel i flere situationer har set uheldig ud i sine to første kampe mod Strasbourg og Maccabi Tel Aviv.

Også i søndagens nederlag til rivalerne fra Monaco så den danske landsholdsspiller ikke for heldig ud, da det lykkedes Breel Embolo, at scorer sejrsmålet midt i anden halvleg.

- Ved ikke at gå ud til Caio Henriques indlæg, der svævede ind til Embolo på den bageste stolpe, og ved at blive på stregen som en håndboldmålmand, der håbede på det bedste, gav han Monaco-angriberen muligheden.

L'Eqiupe skriver, at det dog stadig er for tideligt at åbne debatten om rollen som førstemålmand i klubben, men at reserven Marcin Bulka bejler gevaldigt til rollen.

- Det er tidligt at åbne debatten om rollen som førstemålmand. Men Bulka har vist, at man ikke nødvendigvis bør tøve med at vise ham tillid. Både i sidste sæson, hvor han var fejlfri i Coupe de France, hvor han spillede alle kampene for Nice, og i sæsonpremieren mod Toulouse i denne sæson, hvor han blev foretrukket frem for Schmeichel, der blot var ankommet til klubben et par dage forinden. I de kommende uger skal danskeren nu overbevise sin træner om, at det stadig er for tidligt at lade Bulka få chancen.

Marcin Bulka skiftede permanent til Nice denne sommer fra PSG, efter at han sidste år var lejet ud til den sydfranske klub.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER