Fodbold nyheder

England: Premier League
FT
0 - 2
(0 - 1)
West Ham
Manchester C
E. Haaland (36), E. Haaland (65)

Håland dobbelt målscorer i Premier League-debut mod West Ham

Af Asbjørn Steffensen

Den norske målmaskine stemplede ind i Premier League med bravur, da han og resten af Manchester City-mandskabet vandt ude mod West Ham.
London Stadium dannede søndag aften rammerne om et længe ventet event i fodbold-verdenen - nemlig Erling Hålands debut i Premier League.


Han og resten af Manchester City-mandskabet var rejst til den engelske hovedstad som engelske mestre og skulle forsøge at fortsætte sidste sæsons gode takter mod West Ham.

Størstedelen af første halvleg foregik dog uden de store chancer til nogen af holdene. Udeholdet sad på næsten 80 procent af boldbesiddelsen men var ikke decideret farlige.

Efter 35 minutter pegede dommeren på pletten i West Hams straffesparksfelt. Den indskiftede målmand Alphonso Areola, begik forseelsen, der nu førte til aftenens første store øjeblik.

Op til bolden gik nemlig en høj, langhåret nordmand, klar til at åbne sin målkonto i engelsk fodbold. Håland omsatte straffesparket på sikker vis og jublede smilende sammen med sine nye holdkammerater.

Manchester City fortsatte deres dominans i anden halvleg og lagde et stort pres på hjemmeholdet fra West Ham.


Efter 65 minutters spil viste Kevin De Bruyne sit store overblik og sin glimrende teknik, da han flot sendte Håland i dybden. Ingen var nogensinde i tvivl om udfaldet. Nordmanden scorede med indersiden sit andet mål i kampen og stemplede for alvor ind i Premier League.

Ingen af holdene var særlig tæt på at få bolden i kassen resten af kampen, og derfor ender det 2-0 til udeholdet Manchester City, og Erling Håland fortsætter med at bevise, at han er blandt de bedste angribere i verden.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik