Niklas Gerster

Kan Tchouameni blive en af verdens bedste midtbanespillere?

Aurelien Tchouamenis tidligere træner Robert Moreno ser et kæmpe potentiale i den 22-årige franskmand. Han beskriver nu de kvaliteter, som gør midtbanespilleren unik.
Alt peger på, at 22-årige Aurelien Tchouameni er på vej til den spanske gigantklub Real Madrid. Men hvilke egenskaber rummer den franske midtbanespiller egentlig? Flere storklubber har kæmpet om hans underskrift, og nu beskriver hans tidligere træner Robert Moreno til Sky Sports, hvorfor franskmanden er så eftertragtet.

Først og fremmest er der tallene som taler for sig selv, og Tchouameni har bl.a. leveret suverænt flest bolderobringer i den forgange Ligue 1-sæson. 101 gange har han snuppet bolden fra sine modstandere, hvilket er væsentligt flere end Boubakar Kouyate, der indtager 2. pladsen med 79 erobringer. Udover dette pointerer Moreno, at mentaliteten hos Tchouameni er en central faktor. Da Monaco var på udkig efter en defensiv midtbanespiller, skilte han sig ud fra andre kandidater.

- Det jeg godt kunne lide ved Aurelien var, at jeg blev informeret om, at han havde sin egen personlige træner til at hjælpe ham. Dette indikerede, at han havde en stor villighed til at forbedre sig for at blive en stor spiller. Det var den første vigtige ting for mig.

Netop denne mentalitet og den store sult efter at lære nye færdigheder fik Moreno selv syn for. I starten af Tchouamenis tid i Monaco lavede han en del fejlafleveringer, når han skulle spille bolden videre med ryggen til målet. Her fortæller Moreno, at han forklarede Tchouameni, at han var nødt til at vide, hvad der var omkring ham inden han modtog bolden, og ikke først når han modtog bolden. Dette tog Tchouameni ifølge Moreno til sig, og efter blot to-tre ugers træning forbedrede han disse færdigheder markant på banen.

Moreno runder pointerne omkring Tchouamenis store potentiale af med en beskrivelse af den komplethed, som han rummer.

- Den anden ting med ham er hans evne til at drive bolden og til at strække linjerne, fordi han både kan aflevere og drive bolden. Det er sjældent.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER