Niklas Gerster

Hjulmand ser en spirende træner i Højbjerg

Den danske landstræner Kasper Hjulmand kan sagtens se Pierre-Emile Højbjerg gå trænervejen. Ifølge ham besidder den dynamiske midtbanespiller fra Tottenham de rette kvaliteter.
- Der ligger også en træner gemt i ham på bagsiden af det her – forhåbentlig om mange år endnu. Han studerer spillet, det fysiske, søvn, kost og alt. Han optimerer alt hele tiden.

Udtalelserne fra Kasper Hjulmand er bragt hos bold.dk, hvor den 50-årige danske landstræner uddeler storroser til Pierre-Emile Højbjerg. Han kan angiveligt godt se den 26-årige landsholdsprofil gå Hjulmands karrierefodspor efter. Højbjerg står på mange måder midt i sin fodboldkarrieres såkaldte ”bedste alder”, og har allerede udvist store prøver på sine lederkvaliteter. Han har bl.a. båret anførerbindet i sin tidligere klub Southampton, og er også en af de bærende ledere på midtbanen hos Tottenham såvel som for Danmark.

Højbjerg har leveret glimrende præstationer under den aktuelle Nations League-kampagne, og har været et solidt anker for Hjulmand, som på trods af flere rotationer i startopstillingen har ladet Højbjerg spille samtlige mulige minutter i de første to puljekampe. Den lederfigur som Højbjerg efterhånden har udviklet sig til at være, stod dog måske ikke skrevet i kortene, da han som ung ifølge Hjulmand af og til ville for meget. De store armbevægelser var bl.a. en bidragende faktor til, at tidligere landstræner Åge Hareide i en periode så bort fra ham ved landsholdsudtagelserne.

Ifølge Hjulmand er Højbjerg dog modnet voldsomt, og han påpeger, at Højbjerg nu høster frugterne af denne måske til tider overenergiske ærgerrighed. Ifølge landstræneren har disse karaktertræk nemlig gjort ham til den stærke spiller han er i dag.

- Det er klart bedre, at man vil en hel masse, og at man er ung og buldrer derudaf, i stedet for at man er passiv og ikke tør og har modet og alle de ting. Årsagen til, at han er kommet så langt er, at han hele tiden udforsker og bliver dygtigere.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER