Fodbold nyheder

Tottenham i CL – selvom Arsenal vandt

Af Torsten Brix

Tidligere Arsenal-spiller startede gamle holdkammerater, men det var ikke nok… da begge London-hold lavede fem mål.
Article image
Rivalerne Tottenham og Arsenal var søndag i duel om Champions League-billetter til næste sæson, men der kom aldrig rigtig spænding om dette. For Tottenham skulle tabe til de allerede nedrykkede Norwich, og det var London-holdet aldrig tæt på, efter de blandt andet var foran med 2-0 ved pausen.


Tottenham kom foran, da Rodrigo Bentancur snød Norwich-forsvarets offside-fælde og kunne let lægge bolden til rette for svenske Dejan Kulusevski. Men den største fejl lavede Norwich-keeperen Tim Krul senere i opgøret, da han mistede bolden og Harry Kane let kunne score i det tomme mål.

På Emirates viste skudstatistikken ved pausen 17-3 til Arsenal over Everton, men måltavlen viste 2-1, efter den tidligere Arsenal-spiller Alex Iwobi startede ”The Gunners”. Afrikaneren spillede 100 kampe for Arsenal og kom i fokus på sin gamle hjemmebane, da han brugte hånden. Efter et VAR-gennemsyn kunne Gabriel Martinelli score på straffesparket og senere var det den formstærke Edward Nketiah, der scorede til 2-0. I første halvleg måtte Abdoulaye Doucoure udgå og i stedet kom Donny van de Beek ind, som næsten scorede på sin første boldberøring i en halvleg, hvor Everton ikke havde bolden ret meget.

3-1 blev det også til i Arsenal, da den udskældte Cedric Soares scorede efter et hjørnespark – ligesom Gabriel kort tid efter gjorde til 4-1. Samtidig fik Tottenham igen scoret til 3-0 ved Kulusevski, da han trak ind i banen og sendte bolden ind helt oppe i målhjørnet. Kort tid efter scorede Son Heung-Min til 4-0 for Tottenham, da han sparkede en løs bold ind. Men topscoreren stoppede ikke der, da han også scorede til 5-0 på et flot langskud.

Arsenal lavede også fem mål, da Martin Ødegaard scorede efter en fornem solotur til 5-1, men det var Tottenham, der fik den eftertragtede fjerdeplads…

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik